Haber Global Kosova-Sırbistan sınırında: 27 ülke çekindi Mehmetçik 'ben yaparım' dedi

HABER MERKEZİ
Kosova Sırbistan

NATO şemsiyesi altında Kosova Gücü'nde görev yapan Mehmetçik, tam 25 yıldır bölgede barış ve istikrarın korunması için katkı sağlıyor. Haber Global, Kosova'da bölgenin nabzını tuttu.

Türk askeri, Kosova'daki barış ve istikrar katkı sağlamak için 25 yıldır NATO çatısı altında Kosova Gücü'nde görev yapıyor. Bölgedeki durum kırılgan, devriye görevi ise son derece önemli.

Haber Global, bölgenin nabzını tuttu. Son iki yılda özellikle Sırbistan sınırına yakın noktalarda meydana gelen gerginlikler Mehmetçiğin bölgede görev yapmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Kosova'daki Barış Gücü'nün (KFOR) 28'inden 23'ü NATO üyesi. 4600'den fazla personel görev yapıyor. Ancak söz konusu ülkelerin askerleri sınırın sıfır noktasında görev yapmayı riskli buluyor.

Baniska Köyü'nün kuzeybatısında bulunan idari hat bölgesindeki gözlem noktası. 67 kilometrelik idari hat, Mehmetçiğin sorumluluğu altında. Gözleme faaliyeti, 7/24 esasına göre devam ediyor.

Mehmetçik her türlü senaryoya hazır. Toplumsal olaylara müdahale eğitimleri de aralıksız devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri 2011 yılından beri 2905 Kosova güvenlik personeline çeşitli konularda eğitim verdi. 2016 yılına başlayan çalışma ile birlikte 175 Kosova güvenlik personeline de Türkçe lisan eğitimi verildi.