Beyaz Saray'dan 'sosyal medya' açıklaması! Düzenleme sinyali verdi

facebook
Beyaz Saray'dan 'sosyal medya' açıklaması! Düzenleme sinyali verdi

Facebook'u ifşa eden Frances Haugen'in açıklamalarını değerlendiren Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, federal düzenlemenin gündemlerinde olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Facebook muhbiri olarak ortaya çıkan Facebook'un eski çalışanı Frances Haugen'in açıklamalarını yorumladı.

Sosyal medya şirketlerine ilişkin iddiaların uzun süredir ABD Başkanı Biden ve Kongrenin gündeminde olduğunu vurgulayan Psaki, "Şirketlerin iç düzenlemelerinin işe yaramadığı açık" dedi.

Psaki, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisinin de tartışıldığını anımsatarak, bu konudaki federal düzenlemelerin de gündemlerinde olduğunu kaydetti.

Öte yandan yaklaşık 4 saattir Facebook ve ona bağlı olan sosyal medya platformları Instagram ve Whatsapp'a dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşanıyor.

NE OLMUŞTU?

Facebook'un yanlış bilgiler biriminin eski çalışanlarından 37 yaşındaki Frances Haugen, Facebook'u ifşa eden belgeleri kendisinin sızdırdığını söylemiş ve şirkete yönelik suçlamaları bizzat dile getirmişti.

Frances Haugen, Facebook'un önceliğinin, "nefret söylemiyle ve yalan haberle mücadele değil, kar etmek olduğunu ifade etmişti.

Haugen, Amerikan Wall Street Journal gazetesine sızdırdığı belgelerin, Facebook'un "büyümeyi güvenliğe tercih ettiğini" kanıtladığını belirtmişti.

Beyaz Saray Frances Haugen Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Jen Psaki facebook