Beyaz Saray duyurdu: Trump aşı olmaya açık ama...

donald trump Beyaz Saray
Beyaz Saray duyurdu: Trump aşı olmaya açık ama...

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendiren Sözcü McEnany, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kovid-19 aşısı olup olmayacağının sorulması üzerine, "Trump, uygun zamanda ve tıp ekibinin tavsiye ettiği şartlarda aşı olmaya açık" dedi

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kovid-19 aşısı olup olmayacağının sorulması üzerine, McEnany, "Trump, uygun zamanda ve tıp ekibinin tavsiye ettiği şartlarda aşı olmaya açık ancak önceliği Amerikan halkına vermek istiyor ve halkı da aşı olmaya teşvik ediyor." ifadesini kullandı.

McEnany, Trump'ın yakın zamanda Kovid-19'u atlattığına ve antikor kokteyli tedavisi gördüğüne işaret ederek, Trump'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğuna işaret etti.

ABD basınında Başkanı Donald Trump ve Beyaz Saray çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı programında öncelikli olacağı haberlerinin ardından Trump, Twitter hesabından açıklamada bulunmuş, "Beyaz Saray çalışanları, özellikle gerekmedikçe aşı programının ilerleyen aşamalarında aşı olmalı. Bu konuda düzenleme talep ettim. Ben de yakın zamanda aşı olmayı planlamıyorum ancak uygun zamanda aşı olmayı dört gözle bekliyorum. Teşekkürler." ifadesini kullanmıştı. 

 

Trump'ın savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısını veto edip etmeyeceğine dair bir soruya McEnany, "Trump hala bu yasa tasarısını veto etmeyi düşünüyor." cevabını verdi.

McEnany, söz konusu yasa tasarısının Çin ve sosyal medya konuları başta olmak üzere birçok konuda eksik olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Donald Trump