Beyaz Saray'dan UFO açıklaması: Ciddiye alıyoruz!

Beyaz Saray
Beyaz Saray'dan UFO açıklaması: Ciddiye alıyoruz!

Düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendiren Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, son dönemde sıkça tartışılan UFO konusuna ilişkin açıklamada bulundu. Psaki, söz konusu istihbarat raporunu da ciddiye aldıklarını ​​​​​​​ve raporu beklediklerini kaydetti.

ABD'de San Diego kıyılarında donanmaya ait bir geminin yakınında çekilen görüntüler şok etkisi yaratmış, UFO olduğu iddia edilen cismin bir süre dolaştıktan sonra suyun içine girip gözden kaybolduğu görülmüştü. 

Koyu renkli nesnenin görüntüleri belgesel film yapımcısı Jeremy Corbell tarafından Instagram'da paylaşılırken, Corbell paylaşımında "Bu varlığın dünyadan mı yoksa başka bir gezegenden mi olduğunu bilmiyorum" diye yazmıştı. 

BEYAZ SARAY: CİDDİYE ALIYORUZ

Bir muhabirin son dönemde ABD hava sahasında UFO görüldüğüne ilişkin hazırlanan istihbarat raporuna işaret etmesi üzerine Psaki, "Tanımlanan ya da tanımlanamayan hava araçları tarafından hava sahamıza yönelik ihlalleri ciddiye alıyoruz." yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

ABD donanması FLIR1 adını verdiği bir video kaydetti. 2015 yılında kaydedilen görüntülerde bir cismin gökyüzünde hareket ettiği görülüyor. Atlantik Okyanusunun 35 bin feet yukarısında üçgen şeklinde bir obje Pentagon tarafından tanımlanamayan uçan nesne olarak nitelendirildi.

Fotoğrafı çeken pilotun Pentagon raporunda yer alan ifadesinde cismin takip edilemeyecek bir hızda gözden kaybolduğu bilgisine yer verildi.

PENTAGON DEPARTMAN KURDU

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Başmüfettişliği, ABD ordusunun farklı zaman dilimlerinde çektiği ve basına sızdırılan tanımlanamayan cisimlerin görüntülerine ilişkin adım attı.

Başmüfettişlikten yapılan açıklamada, "Mayıs 2021'de bir konu incelemesi başlatmayı planlıyoruz. Bu incelemenin amacı Savunma Bakanlığının, Tanımlanamayan Hava Olaylarına yönelik ne ölçüde adımlar attığını tespit etmektir." denildi.

Açıklamada, bu incelemenin amaç ve kapsamının değişebileceğine dikkat çekilirken, bu incelemenin Savunma Bakanlığı Ofisi, Kuvvet Komutanlıkları, Muharip Komutanlıklar, Muharebe Destek Ajansları, Savunma Ajansları ve Askeri Suç Soruşturma Birimlerini kapsayacağı kaydedildi.

ABD ordusunun bu cisimleri aramak için milyonlarca dolar kaynak ayırdığı da iddia edilmişti.

Ayrıca 11 Nisan'da Pentagon, ortaya çıkan ve piramit şeklinde UFO görüntüsünün gerçek olduğunu ve ABD donanma personeli tarafından çekildiğini açıklamıştı.

Temmuz 2019'da Deniz Kuvvetleri tarafından bir gece görüş cihazı kullanılarak kaydedilen görüntüde, bir Donanma destroyerinin 700 fit üzerinde gezinen piramit şeklindeki cisimler yer alıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Beyaz Saray Jen Psaki UFO