Berlin Maratonu'na koronavirüs engeli!

koronavirüs
Berlin Maratonu'na koronavirüs engeli!

Almanya'nın başkenti Berlin'de 1974 yılından beri her yıl düzenlenen ve 26-27 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan Berlin Maratonu, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 1974 yılından beri her yıl düzenlenen ve 26-27 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan Berlin Maratonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi.

Organizasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada, maratonun hükümetin 24 Ekim'e kadar 5 bin ve üzeri kişinin katıldığı bütün etkinlikleri yasaklaması üzerine ertelendiği bildirildi. 

Maratonun yapılacağı yeni tarihin kısa süre içerisinde açıklanacağı belirtildi.

Almanya'da eyalet sağlık bakanlıklarıyla yerel sağlık dairelerinden alınan ve Risklayer şirketi ile Karlsruhe Teknoloji Enstitüsünce derlenen Kovid-19'a ilişkin son rakamlar, Tagesspiegel gazetesinde yayımlandı.

Buna göre, Almanya'da son 24 saatte vaka sayısı 1388 artarak 148 bin 453'e, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 224 artarak 5 bin 86'ya yükseldi.

Kovid-19 teşhisi konulduktan sonra iyileşenlerin sayısı ise 95 bin 200 oldu. 

Bavyera, 39 bin 344 vaka ve 1480 ölüyle ülkede Kovid-19'dan en fazla etkilenen eyalet oldu. 

Bavyera'yı 30 bin 202 vaka ve 1130 ölüyle Baden-Württemberg, 30 bin 198 vaka ve 976 ölüyle Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti takip ediyor.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GELİYOR

Almanya'da korona virüs (Covid-19) salgını dolayısı ile 27 Nisan Pazartesi'den itibaren maske takma zorunluluğu geliyor. Kuzey Ren-Vestfalya, Aşağı Saksonya, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaleti sözcüleri ortak açıklama yayınlayarak kararı duyurdu. Yapılan açıklamada, mağazalarda, marketlerde ve toplu taşıma araçlarında (tren, otobüs, tramvay, deniz otobüsü vs) maske takmak zorunlu olacak. 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına da uyulması gerekiyor.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet (CDU) maske zorunluluğunun normal yaşama dönme açısından önemine değindi. Laschet açıklamasında, "Sosyal mesafenizi koruyun ve hijyen kurallarına uyun. Uzmanlara göre, günlük maske takmak da enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Normal bir yaşama dönmek için dikkatli bir şekilde yardımcı olan her şeyi yapmalıyız. Yaşamının bazı alanlarında maske gereksinimi faydalı destek sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) NRW Eyalet Meclisi Başkanı Thomas Kutschaty maske şartının getirilmesini memnuniyetle karşıladı. Diğer taraftan hükümet sözcüsü, maske şartının tıbbı maske dışında, insanların kendilerinin diktiği veya eşarp gibi meteryallerin de kullanılabileceğini belirtti.

Almanya Berlin Maratonu koronavirüs haberler