Berlin'de bir kilise namaz kılmaları için Müslümanlara kapılarını açtı

Berlin'de bir kilise namaz kılmaları için Müslümanlara kapılarını açtı

Berlin'de Martha Lütheryen kilisesi, Cuma namazında sosyal mesafe kuralları nedeniyle camiye sığmayan topluluğa kapılarını açtı.

Almanya'da camilerde 9 Mayıs'tan itibaren sıkı kurallar getirilerek sabah, öğle ve ikindi vakitlerinde namaz kılınmasına izin verilmişti.

Reuters'ın haberine göre, normal şartlarda yüzlerce kişiyi alabilen Neukölln bölgesindeki Dar Assalam camiinde sosyal mesafe nedeniyle 50 kişi namaz kılabiliyordu. Bu nedenle yakınlardaki Martha Lütheryen kilisesi, Ramazan ayı boyunca kapılarını Müslümanlara açtı.

Caminin imamı Muhammed Taha Sabri, "Bu salgın bizi toplum olarak birleştirdi. Krizler insanları bir araya getiriyor" derken, cemaatin arasında yer alan Samer Hamdoun, "Müzik enstrümanlarının ve resimlerin olması tuhaf bir duygu yaratıyor. Ama küçük ayrıntıları unutursanız, nihayetinde burası da Tanrının evi" ifadelerini kullandı.

Kilisenin papazı Monika Matthias, ezandan etkilendiğini belirterek, "İbadete ben de katıldım. Konuşmamı Almanca yaptım. Vaaz sırasında hep evet, evet diyordum, çünkü aynı kaygıları taşıyoruz, sizden öğreneceklerimiz var. İnsanların birbirine karşı bunları hissetmesi güzel" dedi.

KİLİSEDE VİRÜS ÇIKTI, BAYRAM NAMAZI İPTAL OLDU

Almanya'nın Ren-Main bölgesindeki Frankfurt kentindeki bir kilisede yapılan ayinde çok sayıda insanın koronavirüse yakalandığının ortaya çıkması sonucu, Hanau Herbert Drösse Stadyumu'nda kılınması planlanan bayram namazının iptal edildiği bildirildi.

Ren-Main bölgesindeki Frankfurt kentinde bir kilisede 10 Mayıs'ta düzenlenen ayinde çok sayıda insanın koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. Frankfurt İl Sağlık Müdürlüğü ve kilisenin dernek başkanı Vladimir Pritzkau, söz konusu ayin nedeniyle virüsün, ayine katılanlar arasında yayıldığını doğruladı. Virüse yakalananların sayısının henüz bilinmediği ancak ayine katılan 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Bu olayın ardından Hanau Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Hanau Herbert Drösse Stadyumu'nda yarın kılınması planlanan bayram namazı da iptal edildi. İslam Toplumu Milli Görüşe ait Hanau'daki camide yarın mesafe kurallarına uyarak tüm cemaatin namazını eda edebilmesi için 5 kez bayram namazı kılınacağı bildirildi.

Berlin'de bir kilise namaz kılmaları için Müslümanlara kapılarını açtı - Resim : 1

Berlin cuma namazı sosyal mesafe cami bayram namazı haberler son dakika haber