Belarus'a gidecek olan Irak, Suriye ve Yemen'lilerin Türkiye'den uçuşlarına izin verilmeyecek

Türkiye

Belarus Havayolu şirketi Belavia, Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarının Türkiye'den uçuşlarına izin verilmeyeceğini duyurdu. SHGM'den yapılan açıklamada, "Söz konusu uygulama ikinci bir emre kadar yürürlükte kalacaktır" denildi.

AB, Belarus'a göçmen taşıyan havayolu şirketlerine de yaptırım getirmeyi planlıyor. 

Türkiye krizin çözümü için işbirliği içinde. Avrupa Birliği'nden üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre anlaşmaya varıldı.

Türkiye, Belarus'a giden göçmen sayısının azaltılması için daha sıkı kontrol mekanizması kuracak. Belarus uçuşlarında tek yön bilet satışına son verecek. Böylece Türkiye'den Minsk'e gitmek isteyenler çift yön bilet almak zorunda kalacak. 

UÇUŞLARA İZİN VERİLMEYECEK

Ayrıca Belarus Havayolu şirketi Belavia, Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarının Türkiye'den uçuşlarına izin vermeyecek. Açıklamada bu talebin Türkiye'den geldiği belirtildi.

SHGM'DEN AÇIKLAMA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan açıklamada "Avrupa Birliği ve Belarus arasında yaşanan yasadışı sınır geçişleri sorununa bağlı olarak Ülkemiz havaalanlarından Belarus'a seyahat etmek isteyen Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarına bilet satışı yapılmaması ve uçağa alınmamalarının kararlaştırıldığını bildirdi" denildi.

BELARUS'TA NELER OLUYOR?

Polonya-Belarus sınırındaki göçmen krizi enerji sahasına da sıçradı. Belarus yeni yaptırım uygulaması halinde AB'ye Rus Doğalgazının geçişini durdurmakla tehdit etti. Putin ve Merkel ikinci kez telefonda konuştu. Rusya sorunun çözümü için AB'nin Belarus ile yeniden diplomatik temas kurmasını istiyor. Türkiye çözüme destek için devrede. AB'den yapılan açıklamaya göre bundan sonra Türkiye'den Belarus'a gitmek isteyenler çift yön bilet almak zorunda.

Kaynak: Reuters

türkiye