Bebek 'yüzsüz' doğunca, doktor meslekten men edildi!

Bebek 'yüzsüz' doğunca, doktor meslekten men edildi!

Portekiz'de 7 Ekim günü Rodrigo isminde doğan bebeğin, burnu, gözü ve kafatasının bir bölümü yoktu. Doktor kontrollerinde bebeğin durumunu ultrasondan tespit edemeyen doktor meslekten men edildi.

Portekiz'de burun, göz ve kafatasının bir bölümünden yoksun olarak 7 Ekim günü dünyaya gelen Rodrigo adlı bebeğin durumunu annesinin ultrason görüntüsünde anlayamayan kadın doğum uzmanı meslekten men edildi.

Rodrigo'nun anne babası, hamileliğin altıncı ayında çekilen dördüncü ultrasonda bazı 'anormallikler olduğundan' şüphelenildiğini ancak Carvalho'nun, "Bazen ultrasonlarda bebeklerin yüzlerinin bazı bölümleri görünmez" dediğini aktardı.

Annesini hamileyken takipte olan doktor Artur Carvalho'nun, dört kez ultrason çekilmesine rağmen Rodrigo'nun bedenindeki ciddi anomalileri fark etmediği için ihmali olduğu gerekçesiyle meslekten men edildiği ve yargılanacağı açıklandı. Carvalho'nun geçen 10 yıl içinde başka bebeklerle ilgili ihmali olduğu da ortaya çıktı.

Hastanede anne babaya, bebeğin sayılı günleri olduğu söylenerek, "Birkaç saat yaşar" denildi, ancak bebek yaşamaya devam ediyor. Doğduğundan beri hastanede tutulan Rodrigo'nun ailesi, "Dünya başımıza yıkıldı. Savcılığa şikayet ettik. Onu bu şekilde görmek bizi çok üzüyor" diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Portekiz Rodrigo ultrason haberler