Bavulundan 4 mumyalanmış maymun çıktı!

Ajans Bizim
ABD Afrika
Bavulundan 4 mumyalanmış maymun çıktı!
Fotoğraf: DepoPhotos

ABD Gümrük ve Sınır Koruma köpeği, Afrika'dan dönen bir yolcunun eşyaları arasında alışılmadık bir şeyin kokusunu aldı ve bavuldan mumyalanmış maymunlar çıktı.  

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ziyaretinden Boston'a dönen yolcu, bagaj kontrolleri sırasında dedektif köpeğin bir şeyler keşfetmesi üzerine bavulunda "kurutulmuş balık bulunduğunu" söyledi. Ancak Boston Logan Havalimanı'nda yapılan incelemede mumyalanmış dört maymun bulundu. 

Gümrük idaresi yetkilisi Ryan Bissette, yaptığı açıklamada, yolcunun maymunları kendi tüketimi için ABD'ye getirdiğini söylediğini belirtti.

Bazen "çalı eti" olarak da adlandırılan yabani hayvanlardan elde edilen çiğ ya da asgari düzeyde işlenmiş et, hastalık tehdidi nedeniyle ABD'de yasaklanmış durumda. 

Gümrük ve Sınır Koruma yerel liman müdürü Julio Caravia, "Çalı etinin Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilmesinin yarattığı potansiyel tehlikeler gerçektir. Bushmeat, Ebola virüsü de dahil olmak üzere hastalığa neden olabilecek mikroplar taşıyabilir" dedi. 

Olayın geçen ay meydana geldiği, ancak kamuoyuna yeni açıklandığı belirtildi.  

Yolcuya yönelik herhangi bir suçlamada bulunulmadığı ancak tüm bagajlara el konulduğunu ve yaklaşık 4 kilogram çalı etinin ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından imha edilmek üzere el konulduğu açıklandı.