Başbakan yardımcısının tacizine uğradığını öne süren Çinli tenisçi Peng'den haber alınamıyor

Çin
Başbakan yardımcısının tacizine uğradığını öne süren Çinli tenisçi Peng'den haber alınamıyor

Ünlü tenisçi Peng Shuai, Çin’in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli’nin cinsel tacizine uğradığını açıkladıktan sonra ortadan kayboldu. Sosyal medyada yaptığı ifşa sonra hesaplarına ulaşılamayan genç kadından haber alınamıyor.

Çin'in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla gündeme gelen Çinli kadın tenisçi Peng Shuai'den iki haftadır haber alınamıyor. Ajansspor'un aktardığı habere göre; Kadınlar Tenis Birliğinin (WTA) başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Steve Simon, kariyerinde iki grand slam şampiyonluğu bulunan tenisçinin güvenliği konusunda şüphe duyduklarını açıkladı.

"GÜVENLİ BİR YERDE OLDUĞUNA GARANTİ VERDİLER"

Olayın ardından Çin Tenis Federasyonu ile irtibata geçtiklerini aktaran Simon, "Tenis camiamızda, sporcuların güvenliğinden daha önemli bir konu yoktur. Çin'deki federasyon yetkilileri, bize Peng Shuai'nin güvenli bir yerde bulunduğuna dair garanti verdi. Ama onunla konuşmamıza izin vermediler" bilgisini verdi.

"BELİRSİZLİK SÜRÜYOR"

35 yaşındaki tenisçinin son durumuna ilişkin Simon, "Peng'in nerede olduğu ve güvenliğinin ne düzeyde sağlandığı konularında belirsizlik devam ediyor. Bu durum bizi çok endişelendiriyor" diye konuştu.

 

Kaynak: Diğer

Çin peng shuai tenis CEO spor son dakika zhang gaoli