Barış sürecini baltalamak isteyen Ermenistan'dan yine provokasyon: 1 Azerbaycan askeri şehit oldu

Azerbaycan
Barış sürecini baltalamak isteyen Ermenistan'dan yine provokasyon: 1 Azerbaycan askeri şehit oldu

Ermenistan, barış müzakerelerinin yoğunlaştığı şu günlerde sınır bölgelerinde Azerbaycan'a karşı askeri provokasyonlarını artırıyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak Ermeni provokasyonunda 1 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu duyurdu.

Ermenistan, sınır bölgelerinde Azerbaycan'a karşı askeri provokasyonlarını artırıyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak Ermeni provokasyonunda 1 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise 10 Mayıs akşamı Ermeni silahlı kuvvetlerine bağlı birliklerin Zod istikametinde bulunan mevzilerinden Azerbaycan Ordusu mevzilerine tahrik amaçlı yoğun ateş açtığını, bu provokasyon sonucunda Azerbaycan Ordusu'na bağlı bir askerin ağır yaralandığını duyurdu.

Uyarılara rağmen Ermenistan'ın provokasyonları 11 Mayıs'ta da devam etti. Sabah saatlerinden itibaren Ermenistan'ın Azerbaycan Ordusu mevzilerine yönelik saldırısı arttı. Mevzilere isabet eden bir havan topu sonucu da 1 Azerbaycan askeri şehit oldu.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermeni saldırılarına karşı gerekli tüm önlemleri aldı.

İki ülke arasındaki barış anlaşması müzakerelerinin yoğunlaştığı şu günlerde gerçekleşen bu saldırılar Ermenistan'ın barış süreciyle ilgilenmediğini bir kez daha ortaya koydu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sürekli müzakere sürecini baltalamaya çalışan Ermenistan'ın bu tür eylemlerinin uluslararası toplum tarafından kınanması gerektiği belirtildi. Sorumluluğun Ermenistan'da olduğunun altı çizildi.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan Dünya haberleri