Barbados dünyanın en yeni cumhuriyeti oldu: Rihanna 'ulusal kahraman' ilan edildi

Barbados

Karayip ülkesi Barbados, İngiltere Kraliyeti'nden resmen ayrılarak cumhuriyet oldu. Düzenlenen törende Barbadoslu ünlü şarkıcı Rihanna ise 'ulusal kahraman' ilan edildi.

Karayip ülkesi Barbados İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in tahtına bağlılığa son verdi. Dünyanın en genç cumhuriyeti olan Barbados, ünlü şarkıcı Rihanna'yı da 'ulusal kahraman' ilan etti.

Dört yüz yıl önce adaya gelen İngiliz gemileriyle birlikte koloni haline gelen Barbados, 1975 yılında bağımsızlık kazanmış ancak İngiltere Kraliyeti'ne bağlı kalmıştı. Başkent Bridgetown'da düzenlenen tören ile birlikte bu bağ da kopartılmış oldu.

PRENS CHARLES ANNESİNİN SELAMINI İLETTİ

Heroes Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi ülkenin cumhuriyet oluşunu kutladı. Barbados'un ilk seçilen cumhurbaşkanı ise 73 yaşındaki Dame Sandra Mason yaptığı konuşmada "Biz, Barbados Cumhuriyeti'ne ruhunu ve özünü vermeliyiz, geleceğini şekillendirmeliyiz, biz birbirimizin ve ulusumuzun bekçisiyiz. Biz Barbados halkıyız" ifadelerini kullandı.

Barbados dünyanın en yeni cumhuriyeti oldu: Rihanna 'ulusal kahraman' ilan edildi - Resim : 1

Kraliçe Elizabeth'nin veliaht prensi Charles da törende hazır bulunanlardandı. Söz alan Prens Charles "Bu cumhuriyetin kuruluşu yeni bir başlangıç şansı sunuyor" diye konuştu, annesinin sıcak selamlarını gönderdiğini duyurdu. 

RIHANNA'YA 'ULUSAL KAHRAMAN' ÖDÜLÜ

Öte yandan Barbadoslu dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna, düzenlenen törende 'ulusal kahraman' ilan edildi. Barbados Başbakanı Mia Mottley, Rihanna'dan bahsederken sanatçının 2012 yılında yayınladığı 'Diamond' (Elmas) şarkısından alıntı yaptı. Mottey: "Elmas gibi parlamaya ve yaptığın işlerle ulusumuza onur getirmeye devam et" dedi.

Kaynak: Diğer

Barbados Rihanna