Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan'ın yaptığı Azerbaycan topraklarında terör saldırısıdır

Azerbaycan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın saldırılarıyla ilgili olarak, "Can Azerbaycan yalnız değildir. Ermenistan'ın yaptığı Azerbaycan topraklarında terör saldırısıdır" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de şehitler için başsağlığı mesajı geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Rashid Alzayani ile ortak basın toplantısında, Ermenistan'ın saldırılarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, "Can Azerbaycan yalnız değildir. Şimdi de söylüyoruz, yalnız değildir, yalnız da olmayacaktır" dedi.

"Bunların yaptığı Azerbaycan topraklarında terör saldırısıdır" diyen Çavuşoğlu, "Bu provokasyonların beyhude olduğunu görmüş olması lazım Ermenistan'ın. Bundan sonra da bir netice getirmez" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

"Biz, en başında söyledik. Can Azerbaycan yalnız değildir. Şimdi de söylüyoruz, yalnız değildir, yalnız da olmayacaktır. Onlar bizi hiç yalnız bırakmadı, biz de bırakmayız. Kendi topraklarını geri alan Azerbaycan'ın zaferden sonra attığı adımlara bakalım. Bir taraftan bölgenin istikrarı ve kalkınması için çok önemli projelerin hayata geçirilmesi ve daha da önemlisi Ermenistan'a yapılan kapsamlı barış anlaşması teklifi. Zaferi kazanan, güçlü taraf barış anlaşması imzalayalım, çatışma olmasın diyor.

Ermenistan ateşkesten hemen sonra bazı askerlerini sızdırarak, askerlerimize, onlar bizim de askerlerimiz, biz bir millet iki devletiz, saldırıda bulundular. Bunların yaptığı Azerbaycan topraklarında terör saldırısıdır. Askerlerin geri verilmesi için Ermenistan bizi de devreye sokuyor, diğer yandan kardeşlerimize saldırıyor. İki tutum arasında ciddi fark var. Bu provokasyonların beyhude olduğunu görmüş olması lazım Ermenistan'ın. Bundan sonra da bir netice getirmez."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Bir kere daha, her şart ve hal altında can Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan Ermenistan