Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan'a 3. ülkelere uçuşlarda hava sahamızı kapattık

Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ermenistan'a hava sahasını 3. ülkelere uçuşlar için kapattığını duyurdu.

Ermenistan'ın anıt provokasyonunun ardından Türkiye'den 'hava sahası' kararı geldi. 

Teröristler için Nemesis anıtının yapılmasıyla ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Yanıt olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye'ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız. VIP uçuşlar dahil 3. ülkelere uçuşlara izin vermeyeceğiz" dedi. İkili uçuşlarla ilgili ise bir yasak kararının olmadığı öğrenildi. 

ERMENİSTAN'IN ANIT PROVOKASYONU

Ermenistan, Osmanlı siyasi liderlerinin yanısıra Türk diplomatlara yönelik terör eylemlerini yüceltmeyi amaçlayan bir anıt dikmişti.

Terör saldırılarının kod ismi olan "Nemesis" adı verilen anıta Dışişleri Bakanlığı sert tepki göstermiş, bu tür kararların Ermenistan ile süren normalleşme adımlarına zarar vereceğine dikkat çekilmişti.

Dışişleri'nin geçen haftaki açıklamasında, "Bu utanç verici anıtın açılması, 31 diplomatımız ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir" denilmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Mevlüt Çavuşoğlu türkiye Ermenistan