Bağdadi'nin ihbarcısına 25 milyon dolar ödül!

Bağdadi'nin ihbarcısına 25 milyon dolar ödül!

ABD, geçtiğimiz gün operasyonla öldürüldüğünü duyurduğu DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin ihbarı için 25 milyon dolar ödül koymuştu. İhbar eden kişinin Bağdadi'nin evinin inşaatında da çalıştığı ifade edildi

Washington Post Gazetesi, ABD operasyonuyla öldürülen terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin yerinin 'Sünni bir Arap' tarafından ihbar edildiğini, ihbar edenin ailesini öldürdükleri için örgütten nefret ettiğini yazdı.

Habere göre, operasyonun gerçekleştirildiği ve Bağdadi'nin yaşadığı evin inşaatında da görev yapan ihbarcı Bağdadi'nin başına daha önce konulan 25 milyon dolarlık ödülün hepsini ya da bir kısmını alabilecek.

ABD özel tim elemanları, "Bağdadi'ye yardımcı olan hatta Suriye'deki evin inşaat çalışmalarına nezaret eden, örgüt içinden, son deredece iyi yerleştirilmiş bir muhbir" sayesinde operasyonu yaptı. Gazeteye bilgi veren yetkililere göre, muhbir, Bağdadi'nin saklandığı ev hakkında çok ayrıntılı bilgi sahibiydi, evdeki sığınakların yerlerini dahi biliyordu.

Habere göre, muhbir operasyon yapıldığında bölgedeydi ve iki gün sonra ailesiyle birlikte oradan ayrıldı.

ABD'NİN BAĞDADİ OPERASYONU 

DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi, 8 helikopterle İdlib'in kuzeyine giden ABD Özel Kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilmişti.

Trump, önceki gün yaptığı basın toplantısında, Bağdadi'nin bulunduğu evin altındaki ucu kapalı tünellerden birine girdikten sonra üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki 3 çocukla birlikte öldüğünü açıklamıştı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de dün, DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan el-Muhacir'in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında önceki gün gerçekleştirilen operasyonla öldürüldüğünü duyurmuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, cesedin kalıntılarının uluslararası savaş hukukuna uygun bir şekilde imha edildiğini ifade etmişti.

Ebubekir el Bağdadi ABD operasyon haberler