Bagaj ücreti ödememek için 30 kilo portakal yediler

Çin
Bagaj ücreti ödememek için 30 kilo portakal yediler

Çin'in güneybatısında kalan Yünnan eyaletinde bir havalimanında 4 kişi uçağa biniş sırasında ek bagaj ücreti ödememek için yanlarında taşıdıkları 30 kilogram portakalı yedi.

Olay, Çin’in Yunnan bölgesindeki Kunming şehrindeki bir havalimanında meydana geldi. Wang soyadlı bir kişi ve üç arkadaşı, şehre düzenledikleri iş seyahatinde 30 kilogram portakal satın aldı. Havayolu yetkilileri, belirlenen bagaj ağırlığını aştıkları için ek ücret ödemeleri gerektiğini söyledi.

Yanlarında 30 kilogram portakal taşıyan 4 kişinin uçağa biniş sırasında belirlenen bagaj ağırlığını aştıkları gerekçesiyle kilogram başına 10 Çin Yuanı (yaklaşık 11,5 TL) ek ücret ödemeleri istendi. Toplamda 300 Çin Yuanı (yaklaşık 340 TL) ek ücret ödemeleri gereken 4 kişi, ek ücreti fazla buldukları için çareyi, 30 kilo portakalı yemekte buldu.

"Orada oturup ne varsa yedik" diyen Wang, portakalları bitirmelerinin 20-30 dakika sürdüğünü söyledi. Wang, portakalları yedikten sonra ağızlarında ülser çıktığını söyledi ve "Bir daha asla portakal yemek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: DHA

Çin portakal