Baba ve 3 çocuğu 5 yıl içinde aynı hastalıktan öldü!

Brezilya
Baba ve 3 çocuğu 5 yıl içinde aynı hastalıktan öldü!

Brezilya'da Mota ailesi büyük bir dram yaşıyor. Ailenin babası ve üç çocuğu 5 yıl içinde aynı hastalık nedeniyle hayatlarını kaybetti.

53 yaşındaki Brezilyalı Regis Feitosa Mota Li-fraumeni sendromu olarak bilinen nadir bir hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Bugüne kadar dünyada sadece 400 aileyi etkileyen bu sendrom ne yazık ki genetik olarak babadan çocuklara da geçiyor. Mota'nın üç çocuğu da babalarından aldıkları bu kötü genetik miras nedeniyle peş peşe öldü.

2009 yılında Baba Mota'ya bu sendromun teşhisi konulmuştu. Aynı yıl, çocuklara da test yapılmış ve her birinde de aynı hastalığın varlığı tespit edilmişti.

Mota ailesi o günden beri hastalığa karşı mücadele başlatmış, sosyal medyadan da Brezilya'nın desteğini almıştı. 1 milyon takipçiye ulaşan aile peş peşe gelen ölüm haberleriyle sarsıldı.

Li-fraumeni sendromuna sahip kişilerin hayatlarının bir noktasında kansere yakalanma olasılığı yüzde 90. Bunun 30 yaşından önce gerçekleşme olasılığı ise yüzde 30.

Hastalığın bilinen bir tedavisi yok. Ancak kanser için uygulanan tedavilerle sonuç alınmaya çalışılıyor.

Baba Mota, bu sendromun arından non-Hodgkin lenfoma ve multipl miyelom'dan mustarip olmuştu. Brezilyalılar ailenin tedavisi İnstagram'dan takip etmişti.

PEŞ PEŞE ÖLDÜLER, EN SON ÖLEN BABA OLDU

Baba ve 3 çocuğu 5 yıl içinde aynı hastalıktan öldü! - Resim : 1

Çocuklardan Beatriz, 2018 yılında henüz 9 yaşındayken öldü. 2020'de 22 yaşındaki Pedro da aynı hastalığın kurbanı oldu. En son 2021 yılında Anna da 25 yaşında hayata gözlerini yumdu. Üç çocuk da akut lenfositik lösemi ve beyin tümöründen mustaripti.

En son ise Baba Mota öldü. Ölmeden önce bıraktığı genetik miras nedeniyle çocuklarının ölmesinden dolayı perişandı. 

Kaynak: Haber Global TV

kanser Brezilya ölüm hastalık