Azerbaycan'ın gönderdiği yardım tırları sınırda bekletiliyor! Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev Haber Global'e konuştu

Azerbaycan Dünya haberleri

Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermenilere yardımları sürüyor. Bakü'den yüklenen iki tır, Rus güçlerinin kontrol noktasına ulaştı. Ancak Ermeniler tırların geçişine izin vermiyor. Bölgedeki gelişmeleri Haber Global İstihbarat Şefi Mücahit Topçu ve Kameraman Kaan Ülker aktardı.

Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermenilere yardımları sürüyor. Bakü'den yüklenen iki tır, Rus güçlerinin kontrol noktasına ulaştı. Ancak Ermeniler tırların geçişine izin vermiyor.

Rus askerlerin geçiş için zaman istemesi üzerine Azerbaycan Kızılayı ekipleri bölgede çadır kurdu.

Haber Global'e konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, konuya ilişkin olarak "Aslında amaçları Azerbaycan topraklarında onların 30 yıllık işgal boyunca yarattıkları kanunsuz rejimin devam ettirilmesi. Bunların Azerbaycan'da üretildiği için kabul edilmemesi aslında ırkçı bir politikadır. Biz bekliyoruz. Rus Barış Gücü'nden haber aldık. Onların tırlarıyla bunların taşınabileceğini söyledi. Biz buna da hazır olduğumuzu söyledik. Ama onlar karşıda yolu bloke etmişler. Bu yüklerin geçmesini izin vermiyorlar. Bunları bloke edenlerin kimler olduğunu biz iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Hacıyev, Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermenilerin hak ve güvenliklerini sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

Hacıyev, Batı basınında durumun çarpıtılarak yansıtıldığına da dikkat çekerek "Azerbaycan arazisinde herhangi bir yasa dışı bir bölgenin, merkezi hükümetin kontrolü dışındaki herhangi bir arazinin mevcudiyeti kabul edilemez" dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Karabağ Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev