Azerbaycan'dan Ermenistan ve Kanada'nın 'dezenformasyonu'na sert yanıt

Azerbaycan Ermenistan Kanada

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ve Kanada dışişleri bakanlarının Erivan'da yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Karabağ'daki antiterör operasyonu ve bölgedeki Ermenilerin gönüllü olarak ayrılmasına ilişkin dezenformasyon çabası madde madde çökertildi.

Ermenistan barış sürecini baltalamak için yeni manipülasyonlara başvuruyor. Ermeni Dışişleri Bakanı Arorat Mirzoyan, Erivan'da Kanadalı mevkidaşı Mélanie Joly ile bir araya geldi.

Düzenlenen basın toplantısında Karabağ'daki Ermenilerin gönüllü olarak bölgeyi terk etmesinin "etnik temizlik" olduğunu iddia etti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Ermeni bakanın yalanlarına sert yanıt verdi.

Yapılan açıklamada Ermenistan'ın barış sürecinde elde edilen fırsattan yararlanmak yerine siyasi manipülasyona giriştiği ifade edildi. Azerbaycan'a yönelik saldırılar, kitlesel katliamlar ve insanlık suçları işleyen Ermenistan'ın Azerbaycan'ın kendi topraklarındaki antiterör operasyonuna etnik temizlik demesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Mirzoyan, Azerbaycan'ın Brüksel'de planlanan Aliyev-Paşinyan görüşmesine gitmeyen taraf olduğunu da iddia etmişti. Bakanlık Mirzoyan'ın yalanına "Azerbaycan Ermenistan'dan farklı olarak her zaman barış sürecini ilerletme çabalarında ön saflarda" yanıtını verdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Kanadalı Bakan Joly'nin haddini aşan sözlerine de yanıt verdi. Joly, antiterör operasyonunun sivillere yönelik saldırı olduğu iddiasını dillendirerek Azerbaycan'ı yaptırımla tehdit etmişti. Bakanlık, Joly'nin bölgede yaşananlardan habersiz olduğunu vurgulayarak "Taraflı tutum tamamen asılsızdır" açıklaması yaptı.

İnsani kriz yaşanmamasına rağmen Kanadalı bakanın tersini iddia etmesi, ülkesinin Azerbaycan'a karşı sergilediği önyargının açık bir örneği olduğu vurgulandı.

 

Kaynak: Haber Global TV