Azerbaycan ordusundan Ermenistan'a peş peşe darbe! Kurtarılan topraklarından ilk görüntüler geldi

Azerbaycan

Azerbaycan'ın Ermenistan'ın saldırıları sonrası başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar 7 köy ve stratejik tepeler Ermeni işgalinden kurtarıldı. Kurtarılan topraklarından ilk görüntüler geldi.

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarından ilk görüntüler geldi. Görüntülerde Ermenilerin arkalarında bıraktığı askeri mevzileri de görülüyor.

Harekatta görev alan Azerbaycan askerleri "Tüm topraklarımızı kurtarmak için sonuna kadar savaşacağız" diyor.

Görüntülerde Azerbaycan ordusunun eline geçen Ermenistan ordusuna ait mühimmat ve askeri araçlar da görülüyor.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın cephe hattına saldırıları üzerine karşı taarruza geçmişti. Şu ana kadar 7 köy ve stratejik tepeler Ermeni işgalinden kurtarıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fuzuli-Cebrail ve Ağdere-Terter bölgesinde ele geçirilen Ermenistan güçlerine ait askeri araç ve teçhizatları paylaştı. Azerbaycan, Ermenistan ordusunun taarruz taburunun sancağını ele geçirmişti.

Azerbaycan ordusundan Ermenistan'a peş peşe darbe! Kurtarılan topraklarından ilk görüntüler geldi - Resim : 1

Azerbaycan ordusunun Ermenistan'dan kurtardığı bölgeler görüntüledi. Görüntülerde çok sayıda hasar almış askeri zırhlı araç kameraya yansıdı. 

Azerbaycan ordusundan Ermenistan'a peş peşe darbe! Kurtarılan topraklarından ilk görüntüler geldi - Resim : 2

Ermenistan ordusunun hedefleri tek tek imha edilirken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 27 Eylül'den bu yana 2 bin 500 Ermeni askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı, 130 tank ve zırhlı araç, 200’den fazla top ve füze sistemi, 25 hava savunma sistemi, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkası 5 mühimmat deposu, 50’ye yakın tanksavar, 55 askeri aracın imha edildiği kaydedildi.

Azerbaycan ordusundan Ermenistan'a peş peşe darbe! Kurtarılan topraklarından ilk görüntüler geldi - Resim : 3

Öte yandan Nüzgar, Büyük Mercanlı, Kend Horadiz,Yukarı Seyid Ahmetli, Yukarı Abdurrahmanlı, Karahanbeyli ve Gervend Tekekaya köyleri kurtarılırken Ermenistan’a ait 1 S-300 sistemi etkisiz hale getirildi. 8 Grad roketatarı, 1 Uragan roketatar sistemi, 1 OSA hava savunma sistemi, 3 BM-21 Grad roketatarı 2 F-20 obüs top imha edildi.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan Haber Global