Leyla Abdullayeva: "Erivan normalleşme sürecine hazır değil"

Azerbaycan

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Ermenistan'ın provokasyonlarına yönelik Haber Global'e önemli açıklamalar yaptı. Azerbaycan'ın şehit sayısının 71'e yükseldiğini bildiren Abdullayeva, Ermenistan'ın normalleşme sürecine hazır olmadığını söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, son durumu Haber Global'e anlattı.

"Erivan normalleşme sürecine hazır değil" diyen Abdullayeva, "Şehit sayımız 71'e yükseldi. Azerbaycan gerilime meraklı bir ülke değil. Biz hiçbir zaman sivilleri hedef almadık. Şu an sakinlik söz konusu ama gerginlik hala devam ediyor. Ermenistan'ın niyeti tansiyonu yükseltmek" dedi.

Abdullayeva, "Biz hep dedik ki, iki taraf olarak masada bu meseleyi halletmeye hazırız ama görünen o ki Ermenistan tarafında meselenin ikili çözümü için siyasi irade yok" ifadelerini kullandı.

Abdullayeva, "Ermenistan tarafı bugüne dek üç taraflı anlaşmayla Kasım 2020'de üzerine düşen yükümlülükleri tam yerine getirmedi. Hala Azerbaycan arazisinde Ermeni silahlı kuvvetlerinin kalıntıları var. Hala bir mayın problemi var" dedi.

Abdullayeva, Ermenistan'ı dikkat dağıtmak için tansiyon yükseltmekle suçladı, Ermenistan'ın mevzilerini bilerek sivil yerleşim yerlerine taşıdığını söyledi.

Sözcü Abdullayeva, Azerbaycan'ın yalnızca toprak bütünlüğüne karşı tehdit teşkil eden noktalarını vurduğunun altını çizdi.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva Ermenistan Azerbaycan