Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan Yevlah'taki görüşmesi sonrası açıklama

Ermenistan Dünya haberleri Azerbaycan

Karabağ'da Azerbaycan'ın talepleri kabul edildi, antiterör operasyonu durduruldu. Karabağ'daki Ermeni gruplar silah bırakıyor, Azerbaycan topraklarından çekilerek tüm silah ve ağır araçlarını teslim ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan da Yevlah'ta yapılan görüşme sonrası yazılı açıklama yaptı.

Azerbaycan'ın anayasal yapıyı yeniden tesis etmek ve silahlı Ermeni unsurları Karabağ'dan çıkarmak amacıyla başlattığı terörle mücadele operasyonunda ateşkes sağlandı. Bugün Yevlah'ta kritik bir görüşme gerçekleştirildi.

AZERBAYCAN'DAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Yevlah'ta yapılan görüşme sonrası yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Azerbaycan tarafı Ermeni temsilcilere entegrasyon planını sundu. Ermeni temsilciler insani yardım talebinde bulundu, Azerbaycan tarafı Karabağ'daki Ermenilere en kısa sürede insani yardım gönderileceği teminatını yaptı. Taraflar kısa süre içinde bir kez daha görüşecek" denildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov dün yaptığı açıklama ile ateşkesi duyurmuştu. Eyvazov, Karabağ'daki Ermeni grupların silah bırakmayı kabul ettiğini ve bölgede ateşkesin sağlandığını söylemişti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan Yevlah'taki görüşmesi sonrası açıklama - Resim : 1

Karabağ'daki Ermeni birlikler ile yasadışı Ermeni grupların silah bırakacağını, Azerbaycan topraklarından çekileceğini ve yasa dışı Ermeni silahlı grupların feshedileceğini ifade eden Eyvazov, bütün silah, mühimmat ve ağır araçların teslim edileceğini, belirtilen bu hususların Rus Barış Gücü ile koordineli yürütülmesinin sağlanacağını açıkladı. 

Sözcü Eyvazov, ayrılıkçıların etkisizleştirildiğini, 90'dan fazla mevzide denetim sağlandığını da kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, bölgedeki nüfusun yeniden entegrasyonu için hazırlık yapıldığını söyledi.

"Karabağ'daki Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyon konusu Azerbaycan anayasası ve hukuk kuralları nezninde görüşmeye açacağız. Biz pürüzsüz bir yeniden entegrasyon süreci öngörüyoruz. Nüfusun insani ihtiyaçlarını da dikkate alıyoruz. Yereldeki nüfus ile iletişim içerisindeyiz. Kısa sürede bölgeye istikrar ve barış getirmeyi istiyoruz."

Bakü'nün taleplerinin kabul edilmesi, bölgedeki Azerbaycanlıları da memnun etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından da Karabağ'daki Ermeni temsilcileriyle Yevlah'ta görüşme gerçekleştirileceği duyuruldu. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Karabağ Azerbaycan Dünya haberleri yevlah Dünya haberleri Azerbaycan