Avustralya’da sahile tanımlanamayan dev bir metal nesne vurdu! Gören ne olduğunu merak ediyor

Avustralya

Avustralya’da sahile tanımlanamayan dev bir metal nesne vurdu. İnternet ortamında sosyal medyalarda büyük bir hızla yayılan bu obje de elbette günün konularından birisi oldu.

Pazar günü Batı Avustralya’nın Green Head bölgesinde kıyıya vuran metal nesne, hemen resmi kurumları hareket geçirdi. Cismin kaynağı tam olarak doğrulanmadı fakat ilk iddialar büyük yapının bir rokete ait olduğu. Eyaletin itfaiye teşkilatından gelen uzmanların gerçekleştirmiş olduğu kimyasal analizler neticesinde yanına gitmenin güvenli olduğu tespit edilen obje, buna karşın şu an polis tarafından korunuyor çünkü meraklı kişiler nesneyi yakından görmek adına bölgeye akın ediyor.

The Guardian’a konuşan uzay arkeolojisi uzmanı Alice Gorman, sahile vuran cismin Hindistan Uzay Araştırma Örgütü’nün Satish Dhawan Uzay Merkezi’nden fırlattığı bir roket olan, Polar Satellite Launch Vehicle’ın (PSLV) üçüncü aşamasındaki bir yakıt bölümü olabileceğini söyledi. Havacılık uzmanı Geoffrey Thomas ise yaptığı açıklamada, parçanın muhtemelen son 12 ayda Hint Okyanusu’na düşen bir roketin yakıt deposu olduğunu söyledi.

Bu konuda Harvard-Smithsonian astronomu Jonathan McDowell de nesnenin “bir tür roket aşaması / bölümü” gibi göründüğünü belirtti. Nesnenin daha önce 2014 yılında Kuala Lumpur-Pekin seferini gerçekleştirdiği sırada 239 yolcusuyla Batı Avustralya kıyılarında kaybolan ve MH370 uçağına ait bir parça olabileceği iddia edilmişti ancak uzmanlar bu ihtimali yaptıkları incelemeler sonrasında tamamen rafa kaldırdı.

Kaynak: Reuters

Avustralya