Avustralya'da sel suları çekildi, örümcek ağları ortaya çıktı

Avustralya'da sel suları çekildi, örümcek ağları ortaya çıktı

Avustralya'nın Victoria eyaletinin Gippsland bölgesinde dev örümcek ağları oluşturdu. Sellerin ardından ortaya çıkan göçmen örümcek istilası etkisini devam ediyor.

New York Daily News gazetesinin haberine göre, ülkenin güneydoğusundaki Victoria eyaletine bağlı Gippsland bölgesinde görülen şiddetli yağışın ardından bazı araziler örümcek ağıyla kaplandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, tabelaların ve bazı arazilerin "balonlama" adı verilen örümcek ağı ile kaplandığı gözlendi.

Macquarie Üniversitesinden araştırmacı Lizzy Lowe, bölgede etkili olan yoğun yağış sonrası bu olayın yaygın bir durum olduğunu belirtti.

Avustralya'da sel suları çekildi, örümcek ağları ortaya çıktı - Resim : 1

Şiddetli yağışın neden olduğu sel olaylarında yer altında yaşayan canlıların hızla topluca dışarı çıktığını ve ipeklerini kullanarak ağ ördüğünü dile getiren Lowe, örümceklerin bu şekilde yüksekte kalmaya çalıştıklarını ifade etti.

Uzmanlar, sel olaylarında yeraltı canlılarının yüksek bölgelere taşınmasının sık yaşanan bir olay olduğunu kaydederek, "balonlama’’ sayesinde örümceklerin sel gibi felaketlerde yerden yüksekte durabildiklerini vurguladı.

Avustralya'da sel suları çekildi, örümcek ağları ortaya çıktı - Resim : 2

Böcek ilaçlama uzmanı Dave Johnson da sel nedeniyle yaşamak için yer arayan örümceklerin, kemirgenlerin, yılanların yer değiştirebileceğine değinerek, sel suları çekildiğinde canlıların eski yerlerine döneceğini aktardı.

Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen görgü tanıkları, sosyal medyada paylaşımlar yaptı. Görüntüler Avustralya gündemine oturdu.

Öte yandan, sık sık şiddetli yağmur ve sel felaketlerinin yaşandığı Gippsland bölgesinde 2013 ve 2015 yıllarında da benzer görüntülerin kaydedildiği belirtildi.

Avustralya’nın Victoria eyaletinde etkili olan şiddetli rüzgar ve sel nedeniyle 200 binden fazla ev elektriksiz kalmış, hızı saatte yaklaşık 119 kilometreye ulaşan rüzgar ve sağanağın sele dönüştüğü Victoria’da bazı otoyollar ulaşıma kapanırken, ağaçlar devrilmiş, söz konusu olumsuz hava şartları nedeniyle can kaybı yaşanmamıştı. 

Avustralya'da sel suları çekildi, örümcek ağları ortaya çıktı - Resim : 3

PİLOTUN ÜZERİNE DEV ÖRÜMCEK AĞI DÜŞTÜ

Avustralya'nın kuzeyinde Cessna tipi küçük uçağın inişi sırasında pilotun üzerine dev avcı örümcek düştü.

Ülke basınındaki habere göre, Kuzey Toprakları bölgesinde Kakadu Ulusal Parkı'nın üzerinde seyahat eden küçük uçağın kokpitinin tavanında dolaşan devasa örümcek iniş sırasında pilotun üzerine düştü. Uçağın inişi sırasında yaşanan olayı videoya çeken yolculardan Sean Hancock, bunun tam da Avustralya'ya özgü bir olay olduğunu belirtti.

Hancock, dev örümceğin üzerine düşmesiyle pilotun bir anlık panik yaşadığını fakat uçağı indirmeyi başardığını ifade etti.

Videoda gülme sesleri duyulan Hancock, "Örümceği görünce gülmeye başladım çünkü onun zararsız bir avcı örümcek olduğunu biliyordum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Avustralya Victoria Gippsland örümcek ağları