Avrupa'ya Ukrayna uyarısı: Bedel ödemeye hazır olun

AB
Avrupa'ya Ukrayna uyarısı: Bedel ödemeye hazır olun

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupalıların Ukrayna'ya yapılan desteğin 'bedelini ödemeye hazır olması gerektiğini' ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyonu ve Batılı ülkelerin Moskova'yı hedef alan yaptırım hamleleri devam ediyor.

İsveç Entegrasyon ve Göç Bakanı Anders Igeman, Avrupa Birliği'nin (AB) Rus vatandaşlarına turist vizelerini askıya alma yönünde atacağı muhtemel adımı destekleyeceklerini söyledi.

Herson Bölgesi'ndeki Aleşkinskiy ilçesinin askeri-sivil idaresinin başkanı Georgiy Juravko, birçok Herson sakininin bölgenin Rusya'yla birleşmesinden yana olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Washington yönetiminin yakın vadede Baltık denizinde bir dizi askeri tatbikat düzenlemeyi ve bölgeye ek kuvvetler konuşlandırmayı planladığını duyurdu.

Borrell: Avrupalılar, Ukrayna'ya desteğin bedelini ödemeye hazır olmalı

Sputnik'in haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupalıların Ukrayna'ya yapılan desteğin 'bedelini ödemeye hazır olması gerektiğini' savundu.

Borrell, "Avrupalılar, Ukrayna ve AB'nin birliğine desteği sürdürmek için gereken bedeli ödemeye hazır olmalı" dedi.

Bütün savaşların 'müzakerelerle bittiğini' kaydeden Borrell, "Ukrayna'ya askeri olarak yardım sunuyor olmamız, müzakere etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmadığımız anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı. Yetkili, Ukrayna'daki durumun Avrupa'yı doğrudan etkilediğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Diğer

AB ukrayna borell