Atina'da doktorlar ve sağlık personelinden maaş protestosu

yunanistan atina koronavirüs
Atina'da doktorlar ve sağlık personelinden maaş protestosu

Yunanistan'ın başkenti Atina'da doktorlar ve sağlık personelleri düşük maaşları ve kısıtlı personel sayısını protesto etmek için bir günlük grev yaptı. Güvenlik güçlerinin de hazır bulunduğu gösteriler barışçıl bir atmosferde gerçekleşti.

Yunanistan'da Hastane Doktorları Sendikası (OENGE), bir günlük grev ilan etti. Koronavirüs salgını nedeniyle yoğun çalışma temposunda çalışan sağlık çalışanları Başkent Atina’da Sağlık Bakanlığı önünde topladı.

Göstericier hem düşük maaşları hem de personel eksikliğini protesto etti. Hastanelere toplu personel istihdamı yapılmasını ve geçici olarak görevlendirilen personelin kadroya alınmasını talep etti. Sağlık Bakanlığı'nın personeli yeterince korumadığını belirten sağlık çalışanları, bakanlığın koronavirüse karşı yeterli önlem almamakla suçladı. Güvenlik güçlerinin de hazır bulunduğu gösteriler barışçıl düzenlendi.

Yunanistan’da maaşları ortalama bin 100 euro olan ve devlet hastanesinde çalışan doktorlar, salgın nedeniyle fazla mesai yapmalarına rağmen düşük maaş aldıklarını belirtiyor.

Kaynak: DHA

atina Yunanistan koronavirüs Doktorlar protesto