Askere gitmemek için 81 yaşındaki engelli kuzeniyle evlendi

Askere gitmemek için 81 yaşındaki engelli kuzeniyle evlendi

Ukrayna'da 24 yaşındaki genç askere gitmemek için 81 yaşındaki engelli kuzeniyle evlendi. Askere alma dairesi yetkilisi, genç adamın askere gitmeme hakkının bulunduğunu ifade etti.

Ukrayna'da 24 yaşındaki genç askere gitmemek için bulduğu yöntemle pes dedirtti. Ukrayna'da zorunlu olan askerlik görevinden kaçmak isteyen 24 yaşındaki genç, 81 yaşındaki engelli kuzeniyle evlendi. Yaşanan olay Ukrayna basınında geniş yer buldu.

81 YAŞINDAKİ KADIN: ÇOK İYİ BİR EŞ

Ukrayna'da askerlik hizmeti belli bir yaşa gelmiş gençler için zorunlu. Ancak bazı istisnaları var, mesela engelli eşine bakmak zorunda olan kişiler askere gitmek zorunda değil.

24 yaşındaki Alexander Kondratyuk da bu istisnai durumdan faydalanmak istedi ve kendisinden 57 yaş büyük, 81 yaşındaki engelli kuzeni ile evlendi. 81 yaşındaki Zinaida Illarionovna'ye Alexander'ın çok iyi bir eş olduğunu, kendisine çok iyi baktığını söyledi. 

KOMŞULARI YAŞLI KADINI YALANLADI

Ancak komşularla yapılan görüşmelerde Alexander'ın eşinin oturduğu yere pek uğramadığı ortaya çıktı. Yaşlı kadının yeğenleri, torunları, kızları, vs. sürekli ziyaretine gelse de kocasını gören pek olmamış.

Yalnız yaşayan 81 yaşındaki kadının evli olduğunu gösteren tek şey nikah belgesi. O da sadece Alexander askere alınmak istendiğinde ortaya çıktı. Ne zaman askerlik hizmeti hatırlatılsa Alexander sevgili engelli eşine bakmak zorunda olduğu için askere gidemeyeceğini beyan etmek için nikah evrakını bir de eşinin engelli raporunu gösteriyor.

YETKİLİ: ASKERE GİTMEME HAKKI VAR

Vinnitsa bölgesindeki askere alma dairesi yetkilisi Aleksandr Danilyuk, 24 yaşındaki Alexander'ın askere gitmeme hakkının olduğunu söyledi. Danilyuk, "Resmi belgeleri gösterdiği sürece askerlikten muaf, yapacak hiçbir şey yok." diye konuştu.

ukrayna askerlik evlenme