Aşı karşıtı liderin eşinin Kovid-19 aşısı olduğu ortaya çıktı

Aşı karşıtı liderin eşinin Kovid-19 aşısı olduğu ortaya çıktı

Geçtiğimiz haftalarda New York'ta aşılanmadığı için pizzacıya alınmayan aşı karşıtı Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun eşi Michelle Bolsonaro'nun BM Genel Kurulu'nun oturum arası sırasında aşı olduğu ortaya çıktı.

Aşı karşıtlığı ile sık sık adından söz ettiren Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun eşi Michelle Bolsonaro'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun oturum arasında New York'ta Kovid-19'a karşı aşılandığı ortaya çıktı. 

Konuya ilişkin VEJA isimli yayın organına demeç veren Başkan Bolsonaro, "Aşı olmak kişisel bir karardır. Eşim aşıyı ABD'de olmaya karar verdi. Ben ise aşı olmadım" dedi. 

First Lady’nin kararı bazı sağlık otoriteleri tarafından eleştirilerek Brezilya'da yönetilen aşı kampanyasına karşı bir hakaret olarak nitelendirildi. Brezilyalı Senatör Omar Aziz ise First Lady'nin aşılanmasına ilişkin “Öncelikle aşıyı olduğu için eşinizi tebrik etmeniz gerekiyor zira aşı hayat kurtarır” ifadelerini kullandı. 

Bazı basın organlarınca Michelle Bolsonaro'nun Brezilya'da değil de ABD'de aşı olması ülkedeki aşılanma sistemine "güvensizlik" şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine First Lady'nin Brezilya'ya dönmek için PCR testi yaptırdığı sırada bir doktorun kendisine aşı olmayı teklif ettiği ve zaten düşündüğü için aşısını yaptırmış olduğu açıklandı.

Brezilya'nın aşı karşıtı aşırı sağcı lideri Jair Bolsonaro, Kovid-19'a karşı aşılanmadığı gerekçesiyle New York'ta bulunan bir pizzacıya alınmamış ve pizzasını dışarıda yemek zorunda kalmıştı. 

 

Kaynak: Diğer

Jair Bolsonaro Michelle Bolsonaro New york Aşı karşıtları