Koronavirüs aşısı yaptırmamıştı! Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, New York'ta pizzacıya alınmadı

Koronavirüs aşısı yaptırmamıştı! Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, New York'ta pizzacıya alınmadı

Brezilya'nın aşı karşıtı lideri Jair Bolsonaro, koronavirüse karşı aşılanmadığı için New York'ta pizzacıya alınmadı. Bolsonaro ve ona eşlik eden bakanlar, pizzalarını restoranın önündeki kaldırımda yemek zorunda kaldı.

Brezilya lideri Jair Bolsonaro, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için ABD'nin New York kentinde bulunuyor. Aşı yaptırmayan ve koronavirüs ile mücadele politikası tepki çeken Bolsonaro, şehirde gezerken aşı kısıtlamalarına takıldı.

Bolsonaro, New York'ta kapalı alanlarda yemek yiyebilmek için gereken en az bir doz aşı şartına uymadığı için ABD’deki ilk yemeğini sokak ortasında yemek zorunda kaldı.

Brezilya Turizm Bakanı Gil Machado, Bolsonaro ile heyetindeki diğer bakanların New York’ta sokakta pizza yiyip kola içerken çekilen bir fotoğrafını Instagram’da paylaştı.

Koronavirüs aşısı yaptırmamıştı! Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, New York'ta pizzacıya alınmadı - Resim : 1

ANTİKORLU OLDUĞUNU SAVUNUYOR

Bolsonaro, geçen yıl koronavirüse yakalandığı için antikoru olduğunu iddia ederek aşı vurulma niyetinde olmadığını defalarca söylemişti. Fakat bilim insanları antikorların koronavirüsü önlemede uzun vadeli bir rolü olduğu iddialarını reddediyor.

AŞI OLAN SON BREZİLYALI OLACAK

Bolsonaro geçen yıl aralıkta televizyonda verdiği bir röportajda "Aşı olmayacağım. Hayatımın tehlikede olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu benim sorunum, nokta" demişti.  Jair  Bolsonaro yine geçen yıl aşı olan son Brezilyalı olacağını ve kimseyi aşı yaptırmaya zorlamayacağını da söylemişti.

Brezilya'da 585 binden fazla kişi pandemi yüzünden hayatını kaybetti. Bu, dünyadaki en yüksek ikinci ölü sayısı.

Kaynak: Haber Global TV

Brezilya Jair Bolsonaro New york