Arkadaşlarını özgür bırakmak isteyen asi kedi Quilty tecrit altında!

ABD'de bir barınakta yaşayan bir Quilty isimli bir kedi, sürekli diğer kedilerin kafeslerini açarak onları serbest bıraktığı için tecrit edildi. Olay tüm dünyada yankı uyandırdı

ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentindeki 'Friends For Life Animal Rescue and Adoption Organization' (Ömür Boyu Arkadaş Hayvan Kurtarma ve Sahiplendirme Organizasyonu) çatısı altında yaşayan 7 yaşındaki kedi Quilty'nin başı sürekli diğer kedilerin kafeslerini, bazen günde birkaç kez açtığı için derde girdi. Merkez çalışanları, serbest kalan kedileri koridorlardan topladıklarını anlatarak, çareyi Quilty'yi tecrite almakta buldular.

Ancak Quilty'nin durumunun sosyal medyada duyulması üzerine serbest bırakılması için '#FreeQuilty' (Quilty'ye özgürlük) etiketiyle bir kampanya başlatıldı. Kedinin serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlatılırken, merkezin çağrısı üzerine kediyi sahiplenmek isteyenler oldu. 

"UTANMASI YOK"

Bunun üzerine sosyal medyadan bir açıklama yapan merkez, "Quilty kendine hakim olamıyor ve utanması da yok. Kedileri odaya salmayı seviyor. Tekrar tekrar, günde pek çok kez. Quilty lobide vakit geçirirken biz de odayı 'Quilty-geçirmez' hale getirdik. Oda arkadaşları, lobideki sürgünü sırasında onu özledi. Geceleri yaptıkları kaçamaklardan hoşlanıyorlardı, ancak ekip sabahki kedi kavgalarını özlemiyor. Yani anlaşamadığımız konusunda anlaşalım.

Görünen o ki, bu onun barınakta edindiği bir alışkanlık değil, o bu tür davranışları eski evinde birlikte yaşadığı köpek dostuna da yapmış. Eğer köpeklerle de anlaşabilen zeki bir kedi arayanlar varsa, gerçekten gelip tanışacak birilerine ihityacımız var. Lütfen. Gelin ve onunla tanışın. Ve onu evinize götürün. Lütfen." çağrısında bulundu. 

Barınağa talep yağdı ve pek çok insan Quilty'ye bakabileceğini söyledi.

kedi ABD