Almanya'da havalimanında silahlı saldırgan paniği: 4 yaşındaki çocuğunu rehin aldı, havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı

Almanya THY Dünya haberleri
Almanya'da havalimanında silahlı saldırgan paniği: 4 yaşındaki çocuğunu rehin aldı, havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı

Almanya’nın Hamburg kentindeki Helmut Schmidt Havaalanı’nda, Türkiye’ye gitmek istediğini söyleyen 35 yaşındaki bir erkek, 4 yaşındaki kızını rehin aldı. 18 saat süren rehine krizinin ardından Hamburg polisi, şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Almanya'nın Hamburg Havalimanı'nda yanında çocuk olan silahlı bir kişi dün akşam saat 20.00 sıralarında plakasız  bir araçla bariyerleri kırıp, havaalanının apronuna daldı.

Otomobilini, kalkış için hazırlık yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağının altına park eden şüpheli, kızıyla birlikte Türkiye’ye gitmek istediğini söyledi. Hamburg polis sözcüsü Sandra Levgrün, Bild gazetesine, "Uçak yolcular tarafından doldurulmuştu ancak daha sonra yolcular tahliye edildi ve uçak boşaltıldı" dedi.

 Saat 20:00’den itibaren havalimanı boşaltıldı ve tüm uçuşlar durduruldu. Yaklaşık 3 bin 200 yolcu tahliye edildi. Almanya medyasına göre, silahlı zanlı birkaç havaya ateş etti ve otomobilin camından 2 adet molotof kokteyli fırlattı. Ancak herhangi bir hasar meydana gelmedi.
İtfaiye ekipleri, olası bir yangın tehlikesine karşı uçağa su sıktı.

OLAYIN NEDENİ, VELAYET ANLAŞMAZLIĞI

Polis kaynakları, Almanya medyasına, zanlı ile iletişim kurmak amacıyla olay yerine Türkçe tercüman ve kriminal psikolog çağırıldığını bildirdi. Kaçırılan kız çocuğunun annesi de havaalanına geldi.

Bir polis sözcüsü, Stade kasabasında yaşayan annenin, daha önce kızının kaçırılma ihtimaline karşı polise başvuruda bulunduğunu söyledi.

Almanya'da havalimanında silahlı saldırgan paniği: 4 yaşındaki çocuğunu rehin aldı, havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı - Resim : 1

Almanya medyasında yer alan haberlerde, Aşağı Saksonya eyaletindeki Buxtehude kasabasında yaşayan 35 yaşındaki babanın, Cumartesi akşamı 4 yaşındaki kızını, annesinden zorla alarak kaçırdığı belirtti.

Polis sözcüsü, Alman muhabirlere, çevirmen aracılığıyla zanlı ile Türkçe pazarlık yapıldığını söyledi. Bir polis sözcüsü, yaptığı açıklamada, "Müzakere yoluyla çözüme güveniyoruz ve bir çözüm bulunacağına inanıyoruz. Bizimle konuşmak istiyor ve bunu çok olumlu değerlendiriyoruz” dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUĞU KORUMAK"

Hamburg polisinden öğle saatlerinde yapılan açıklamada da müzakere grubunun zanlı ile teması hakkında şu bilgilere yer verildi:

“Şu anda kendisinin bir ateşli silaha ve muhtemelen bilinmeyen türde patlayıcılara sahip olduğunu varsayıyoruz. En büyük önceliğimiz çocuğu korumaktır. Mevcut bulgularımıza göre çocuğun fiziksel durumu iyi. Müzakereler devam edecek.”

18 SAAT SONRA TESLİM OLDU

Hamburg polisi ilerleyen saatlerde X (eski adıyla Twitter) üzerinden rehine durumunun sona erdiğini açıkladı: “Şüpheli, kızıyla birlikte araçtan indi. Adam görevlilere direnmeden gözaltına alındı. Çocuğun zarar görmediği görülüyor.”

Bild gazetesine göre zanlı, 35 yaşındaki Salman E. 4 yaşındaki kızın adı da Aslıhan.

Gazeteye göre, Cumartesi günü saat 19.20 sıralarında Salman E., sahte isimle internete verdiği satış ilanını kullanarak eski eşi Sevda E.'nin (38) evine gitti ve kızını kaçırdı.

Zanlının teslim olmasının ardından kız çocuğu, doktor ve psikologlardan oluşan sağlık ekibine teslim edildi.

 HAVALİMANI TRAFİĞE AÇILDI

lmanya'da dün silahlı bir kişinin çocuğunu rehin alarak aracıyla aprona girmesi üzerine uçak seferlerinin durdurulduğu Hamburg Havalimanı, şüphelinin gözaltına alınmasının ardından normale döndü.

Olayın ardından uçak trafiği durdurulan havalimanında, dün toplamda 27 uçak seferiyle 3 bin 200 yolcunun etkilendiği belirtilmişti. 139'u gidiş ve 147'si geliş olmak üzere 286 seferin planlandığı bugün de 126 seferin iptal edildiği, 5 seferin diğer havaalanlarına yönlendirildiği bildirilmişti.

Hamburg Havalimanından yapılan son açıklamada, uçak seferlerinin tekrar başlatıldığı, hala gecikmeler ve iptaller olabileceği aktarılarak, yolculardan hava yolu şirketleriyle iletişime geçmeleri istendi.

 

Kaynak: Ajanslar