Almanya'da 5 kişiyi öldüren DEAŞ'lıya müebbet hapis!

Almanya Dünya haberleri DEAŞ
Almanya'da 5 kişiyi öldüren DEAŞ'lıya müebbet hapis!

Almanya'nın Duisburg kentinde DEAŞ adına 5 kişiyi öldürdüğünü itiraf eden 27 yaşındaki Suriyeli ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, "Cennete gitmeyi umuyorum" dedi.

Almanya'nın Duisburg kentinde geçtiğimiz Nisan ayında 5 kişiyi bıçaklayarak öldüren, 4 kişiyi de ağır şekilde yaralayan 27 yaşındaki bir Suriyeli erkek ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

DW Türkçe'nin haberine göre; mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul ederek itiraflarda bulunan sanık, yaptıklarından ötürü pişmanlık duymadığını dile getirdi. Sanık amacının cennete gitmek olduğunu söyledi.

DEAŞ'ın "tüm dünyayı bir savaş alanına çevirme çağrısı" üzerine cinayetleri işlediğini itiraf eden sanık, daha fazla eylem gerçekleştirmeyi planladığını da aktardı.

Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi, cinayet ve saldırılardan sekiz ay sonra verdiği kararda, sanığın işlediği suçların ağırlığı ve duruşmada hiçbir suretle pişmanlık göstermemesi nedeniyle, 15 yıllık mahkumiyetin ardından serbest bırakılmasını sağlayacak ceza indirimi uygulamasından yararlandırılmamasına da hükmetti.

"MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK İNSANI ÖLDÜRMEK İSTEDİM"

Saldırgan ilk olarak 9 Nisan'da Duisburg'da 35 yaşındaki bir erkeği sokak ortasında en az 28 bıçak darbesiyle öldürmüştü. Dokuz gün sonra da bir restoranda dört müşteriyi bıçakla katletmişti. Saldırgan ayrıca yine Duisburg'daki bir spor salonuna gelen dört kişiyi bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Sanık yakalandıktan sonra verdiği ifadesinde, "Mümkün olduğunca çok insanı öldürmek istedim" diyerek itirafta bulunmuş ve "Öldürülene kadar daha fazla saldırı yapacaktım, böylece şehit olacaktım" demişti.

Sanık avukatı da müvekkilinin kendisiyle konuşmayı reddettiğini söyledi.

Sanık duruşmada söz alarak, "İstedikleri cezayı versinler. Bu dünya geçici. Allah'ın bizi cennete götürmesini umuyoruz" demişti. 

Kaynak: Haber Global TV