Almanya'yı karıştıran olay: 15 yaşındaki genç kızdan haber alınamıyor, gözler ailede!

Almanya
Almanya'yı karıştıran olay: 15 yaşındaki genç kızdan haber alınamıyor, gözler ailede!

Almanya'nın başkenti Berlin'de tam 2 yıl önce bugün kaybolan 15 yaşındaki Rebecca Reusch'tan hala haber alınamıyor. Bulanacağına dair inancını koruyan aile, insanların tepkilerinden yorulduğunu anlatıyor

Berlin’de 19 Şubat 2019'da ortadan kaybolan ve bir daha da kendisinden haber alınamayan 15 yaşındaki Rebecca Reusch’u arama çalışmaları sürüyor. Genç kızın ailesi ise kızlarının canlı bulunacağına olan inancını kaybetmedi.

Savcı ve polis Rebecca’yı ailenin damadı 27 yaşındaki Florian R.'nin öldürdüğünden şüphelenerek, olayın başında gözaltına alırken, aile damatlarının suçsuz olduğuna dair inancını korurken, "Biz Florian’a güveniyoruz ve onun arkasındayız" açıklamaları dikkat çekmişti. Damat, ertesi gün sabaha karşı bir partiden döndüğünü söylemiş, ancak savcılar kamera kayıtlarını inceleyerek, şüpheli bulmuştu.

Berlin'de lise öğrencisi Rebecca Beusch, 18 Şubat’ta kaybolmuş, okula gitmeyen genç kız en son ablasının evinde görülmüştü. Üzerinden 2 yıl geçen olayda, yetkililer genç kızın izini bulamadı. Olayın yıldönümünde RTL muhabiri, kaybolan genç kızla ilgili bazı detayları dile getirdi. Birkaç hafta önce savcıların, kayıpla ilgili durumun çözüme kavuşması yönündeki umutlarını kestiğini açıklamasının ardından, iki gazeteci podcast yayınları yaparak, ailenin sesini duyurmasına yardımcı olarak, tüm Almanya'nın haberdar olmasını sağladı. 

RTL muhabiri Heinz Kegl, genç kızın ailesinin 2 yıldır hiç durmaksızın mücadele ettiğini anlatırken, ailenin ayrıca nefret söylemleriyle karşı karşıya aldığını, hatta sözlü tacize uğramadan eve girip çıkmakta zorlandıklarını ifade etti. Ailenin üzerinde baskı oluştuğunu, bu nedenle her söylediklerine dikkat etmeleri gerektiğini söylerken, annenin atacağı bir kahkahanın bile olumsuz yorumlandığını anlattı. 

Aile damadını korumaya devam ederken, Alman gazeteci damat Florian ile ilgili açıkça sunulabilecek hiçbir kanıt, iz olmadığını söyledi. 

OLAY

Küçük kız ablasının evine gitmiş, teknoloji uzmanları tarafından ortaya çıkarılan detaylarda, olay sabahında eniştesinin bir partide olduğunu söylediği, ablasının ise küçük çocuğuyla evden çıktığı, genç kızın cep telefonuna girerek sosyal medya uygulaması Snapchat'ten bir erkeğe fotoğraf gönderdiği ve fotoğrafın evin için çekildiği anlaşıldı. Bunun Rebecca'nın son yaşam belirtisi olduğunu düşünülüyor. Annesi kızına WhatsApp'tan mesaj gönderirken, mesaj 'görüldü' olarak ulaşıyor. Ancak kız öğleden sonra eve gelmeyince, aile kızlarının kayıp olduğunu bildiriyor. Arabası kamera kayıtlarına yansıdığı için damat Florian R. gözaltına alınıyor, ancak daha sonra uyuşturucu ticareti için dışarıda olduğu anlaşılıyor. 

Daha sonra ortaya çıkan delillerde, genç kızın biriyle flört ettiği, annesinin bu kişinin adının 'Max, ya da Maximilian' olduğunu söylediği, bu delilin izini süren yetkililer, profilin genç kızın kaybolmasından 1 gün sonra silindiğini açıkladı. Aile, hiçbir haber alamazken, bir tanık genç kızın profiline çok uyan, Almanca konuşan birini Polonya'da gördüğünü söylüyor. Olayla ilgili tüm detaylar ailenin damadını işaret etse de, aile bunu reddediyor.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Berlin