Almanya, Türkiye'yi yüksek risk alanı ilan etti

Almanya Türkiye koronavirüs
Almanya, Türkiye'yi yüksek risk alanı ilan etti

Almanya, Türkiye ile birlikte ABD ve İsrail'i yüksek risk alanı ilan etti. Almanya'ya söz konusu ülkelerden girenler aşı olduklarına veya Covid-19 geçirip iyileştiklerine dair kanıt sunamazlarsa 10 gün karantinaya girecek

Haziran ayında Türkiye'yi riskli ülkeler listesinden çıkaran Almanya, ABD ve İsrail ile birlikte Türkiye'yi yeniden yüksek risk alanı ilan etti.

Reuters’ın Alman FUNKE medya grubundan alıntıladığı habere göre, Karadağ ve Vietnam da yüksek risk grubuna çıkarıldı. Lizbon ve Algarve haricinde Portekiz'in de yüksek risk kategorisinden çıkarılmasına karar verildi.

Türkiye'ye ilişkin değişiklik 17 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak. Diğer ülkelere yönelik değişiklikler ise 15 Ağustos tarihinde uygulamaya konulacak.

Almanya’ya sözkonusu ülkelerden girenler aşı olduklarına veya Covid-19 geçirip iyileştiklerine dair kanıt sunamazlarsa 10 gün karantinaya girecek.

Almanya Haziran ayı başında Türkiye'yi yüksek riskli ülkeler kategorisinden riskli ülkeler kategorisine almıştı. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Haziran ayında alınan bu karardan önce Türkiye’nin bulunduğu kategoriden çıkarılması için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la birlikte Almanya’ya giderek temaslarda bulunmuştu.

Haziran ayında Türkiye'de 2 milyon 540 bin 872 yabancı ziyaretçi gelirken, bu ziyaretçilerin 236 bin 307'si Almanya vatandaşlarından oluştu.

ALMAN HÜKÜMETİNDEN 'DİKKATLİ OLUN' ÇAĞRISI

Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye yönelik seyahat tavsiyeleri bölümünü güncelleyerek, Antalya, Muğla ve Aydın bölgelerindeki yangınlar konusunda dikkatli olunması gerektiğini kaydetmişti. Türkiye'ye "Seyahat öncesinde tur operatörü şirketten kalacağınız yerin bu durumdan etkilenip etkilenmediğini öğrenin" denilen açıklamada, otel personelinin ve yerel yetkililerin talimatlarına uyulması tavsiye edilmişti.

TURİZMDE 'KIRMIZI LİSTE' ETKİSİ

İngiltere'nin koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'yi seyahat konusunda üç hafta daha "kırmızı listede" tutma kararının da Türkiye turizmini derinden etkilediği belirtiliyor. "Kırmızı listede" bulunan ülkelerden geri dönenlerin kendi masraflarını karşılayarak, 10 gün boyunca ev yerine otel karantinasında kalması gerekiyor.

Türkiye'yi ziyaret eden turistler sırasıyla Rusya, Almanya ve İngiltere'den geliyor. Resmi verilere göre, 2019 yılında ülkeye İngiltere'den 2,5 milyon turist ziyarete geldi. Yine resmi verilere göre 2021 yılının ilk altı ayında ülkeye gelen turist sayısı 5,7 milyon olarak kaydedildi. Yılın ilk yarısında turizmden elde edilen gelir ise 5,5 milyar dolar civarında oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Almanya türkiye koronavirüs