Almanya, koronavirüs testi pozitif çıkan 46 kişiyi bulamıyor

Almanya, koronavirüs testi pozitif çıkan 46 kişiyi bulamıyor

Almanya'nın Bavyera eyaletinde koronavirüs (Covid-19) testi pozitif sonuç çıkan 46 kişiye hala ulaşılamadı

Alman medyasının verdiği habere göre Bavyera eyaletinden Almanya'ya girişte yapılan isteğe bağlı testlerde,  44 bin kişiden alınan örnekten 949 kişinin sonuçları pozitif çıktı.  Adres bilgileri tespit edilen 903 kişiye bilgi verilirken, 46 kişiye ise ulaşılamadı.

Ülkenin güneydoğusundaki Bavyera eyaleti, ülke dışından gelen kişiler arasında Covid-19 testleri pozitif çıkanların bilgilendirilmediğini duyurdu.

Buna göre, eyalete giriş yapan 44 bin kişiden 949'unun testleri pozitif çıktı. 903 kişinin yerleri tespit edildi ancak 46 kişinin nerede olduğunun bilinmediği açıklandı.

Bavyera Sağlık Bakanı Melanie Huml söz konusu 46  kişiye ulaşılamamasının nedeninin doldurulan formlarda kişi bilgisi, adres gibi verilerin eksik ya da yanlış yazılmasından kaynaklandığını bildirdi.

Huml’ın istifa isteğini kabul etmeyen Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, "Büyük bir aksilik" diyerek özür diledi. Söder, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den sonra görevi üstlenebilecek isimler arasında öne çıkıyor. Merkel, Başbakanlık görevi için bundan sonraki dönemde aday olmayacağını duyurmuştu.

Almanya'da koronavirüs vakalarında ise patlama yaşanıyor. Bugün itibariyle, yeni vaka sayısı 1390 olarak açıklanırken, 24 saat içinde 4 kişi hayatını kaybetti. Toplam can kaybı 9 bin 236'ya, toplam vaka sayısı ise 225 bin 404'e yükseldi.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Bavyera koronavirüs testi haberler