Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock yarın Türkiye’yi ziyaret edecek

Almanya Mevlüt Çavuşoğlu
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock yarın Türkiye’yi ziyaret edecek

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, göreve geldikten sonraki ilk Türkiye ziyaretini 29-30 Temmuz'da gerçekleştirecek. Baerbock, Haziran ayı ortasında yapacağı ziyareti koronavirüse yakalanması nedeniyle iptal etmişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, yarın Türkiye'ye gelecek. Almanya Yeşiller Partisi'nin de önde gelen isimlerinden Baerbock önce İstanbul'a geçecek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile akşam saatlerinde resmi görüşmeleri gerçekleştirecek. İki bakan, ortak basın toplantısı düzenledikten sonra birlikte akşam yemeği yiyecek.

Dışişleri Bakanılığı'ndan yapılan açıklamada, "Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock 29 Temmuz 2022 tarihinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir. Yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerimizin ve Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra, başta Ukrayna'daki gelişmeler olmak üzere bölgesel konuların ele alınması öngörülmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Yarın akşam Ankara'ya geçecek olan Baerbock'un gündeminde, muhalefet partilerinin temsilcileri ve sivil toplum ile görüşmeler bulunuyor. Baerbock'un CHP, İYİ Parti ve HDP temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmeler yapması öngörülüyor.

Alman bakanın ayrıca sivil toplum kuruluşları ile temasları kapsamında bir kadın dayanışması projesi ve bir mülteci projesini ziyaret etmesi, basına açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu