Almanya'da maske takmayanlarla mücadelede ilginç yöntem: Ter kokusu!

Almanya'da maske takmayanlarla mücadelede ilginç yöntem: Ter kokusu!

Almanya'nın başkenti Berlin'in ulaştırma servislerini işleten BVG, koronavirüsle mücadelede maske takmayanlara karşı ilginç bir yöntem geliştirdi. Halka 'deodorant kullanmama' çağrısında bulundular

Almanya'nın başkenti Berlin'in ulaştırma servislerini işleten BVG, koronavirüsle mücadelede sıklıkla hatırlatılmasına rağmen, dikkat edilmeyince toplu taşıma kullanırken maske takmayanlara karşı ter kokusuyla mücadele etme kararı aldı. 

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatan BVG, maske kullanmayanları veya maske takarken burnunu dışarıda bırakanları doğru maske kullanımına teşvik etmek için Berlin sakinlerine dışarı çıkarken deodorant kullanmama çağrısında bulundu.

BVG'nin yaptığı paylaşımda, "Birçok insanın maske ile burnunu kapatmadığını gördüğümüz için sertleşmeye karar verdik. Bize başka seçenek bırakmadınız" ifadelerine yer verildi.

 

Almanya'da maske takmayanlarla mücadelede ilginç yöntem: Ter kokusu! - Resim : 1

İKİNCİ DALGA İHTİMALİ EN YÜKSEK OLAN ÜLKE

Guardian gazetesinin Oxford Üniversitesi verilerini esas alarak yaptığı analize göre, bugüne kadar 25 binden fazla koronavirüs vakası görülen 45 ülkeden 21'i önlemleri gevşetirken, bunlardan 10'unda vakalar yeniden artışa geçti.

Örneğin Almanya'da Kovid-19 virüsü bulaşma katsayısı, bir mezbahada çıkan vakaların ardından 3 kat artarken, haftalık artışa göre Almanya'da yüzde 36,7'lik bir artış bekleniyor. 

 

Almanya Berlin koronavirüs deodorant ter kokusu maske