Almanya'da 1 milyar euro'luk soygun şoku!

Almanya'da 1 milyar euro'luk soygun şoku!

Alman Bild gazetesinin son dakika haberine göre, Almanya'da bir müzede 1 milyar euroluk (yaklaşık 6 milyar 320 milyon lira) hazine ve tarihi eser çalındı.

Almanya'nın Dresden kentinde tarihi bir müze olan Green Vault'dan yerel saatle 05.00'da 1 milyar euroya eş değer (yaklaşık 6 milyar 320 milyon lira) hazine ve tarihi eser çalındı.

Soygunda hırsızların, elektrik devresini kapattığı ve ardından bir camı kırarak içeri girdiği, lüks bir araçla kaçtığı bilgisi verilirken polis soruşturma başlattı. 

Avrupa'nın en büyük hazine koleksiyonunun bulunduğu müzeden 1 milyar euroya eş değer değerli eşya ve parça çalınmış olabileceği tahmin ediliyor.

Saksonya Eyalet Başbakanı Michael Kretschmer de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Kretchmer, burada yaptığı açıklamada, ''Sadece devlete ait sanat eserleri çalınmadı, burada çalınan Saksonya'nın değerleri oldu. Grüne Gewölbe ve söz konusu sanat eserleri olmadan topraklarımızın tarihi iyi anlaşılamaz.'' ifadesini kullandı.

Bild gazetesi elektrik kesilmesine rağmen farklı bir hattan enerji alan güvenlik kamerasının soyguncuların görüntülerini kaydettiğini yazdı. 

Dresden polisi, izlerini kaybettiren hırsızların bulunması için soruşturma başlatıldığını ve gün içinde konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

Almanya Dresden müze soygun