Almanlar borç alıp tatile çıktı!

Almanya Ekonomi haberleri
Almanlar borç alıp tatile çıktı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya'nın dört bir yanından tatilciler, yaz mevsiminin sona ermesiyle eve dönüş yaparken, ilginç bir tatil alışkanlığı da gün yüzüne çıktı. Almanya'da yapılan son bir araştırmaya göre, bazı Almanların tatil yapmak için hesaplarından daha fazla para çektiği ortaya çıktı.

Yaz tatillerinin tamamlandığı ve seyahat sezonunun sona erdiği bu dönemde, Almanya genelinde yetişkinlerin tatil yapma isteğinin oldukça yüksek olduğu görülüyor. Araştırmalara göre, tüm federal eyaletlerde tatil yapan yetişkinlerin oranı yüzde 53,9 olarak belirlendi. 2023 yılının tamamına bakıldığında ise bu oranın yüzde 62,9'a yükselebileceği tahmin ediliyor.

Kamuoyu araştırma enstitüsü Civey tarafından gerçekleştirilen bir anket, tatil yapma isteğinin bir önceki yıla göre arttığını gösteriyor. Ancak en dikkat çeken detay, Almanların yüzde altısının, tatil için hesaplarındaki sınırları aşmaları.

Almanya'nın genel nüfusu göz önüne alındığında, bu yıl milyonlarca Alman vatandaşının tatil için kredi kullandığı görülüyor. İstatistik profesörü Christian Hesse, "Mevcut rakamlara göre, Ağustos 2023 itibarıyla 38 milyon yetişkin tatildeydi. Bunlardan 2,3 milyonu seyahat sonucu hesaplarında limit aşımı yaptı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Smava'ya göre, tatilcilerin yüzde 9,1'i Ağustos ayında harcamalarında açık verdi. Bu, Temmuz 2023 ile Ağustos 2022 dönemleri arasında yaşanan yüzde 28,2'lik artışı gösteriyor. Ayrıca, borcu olanların yarısından fazlası ortalama 1.000 euro'nun üzerinde fazla harcama yaptı.

Alman tatilcilerin finansal sınırları zorlaması, tatil sezonunun sona ermesiyle dikkat çeken bir konu haline geldi. (Arti49)

Kaynak: Diğer

Almanya Alman ekonomisi tatil