Alman siyasetçiye saldırı: Kafasına ve boynuna sert bir cisimle vurdular

Almanya Avrupa
Alman siyasetçiye saldırı: Kafasına ve boynuna sert bir cisimle vurdular
Fotoğraf: DepoPhotos

Berlin Senatörü ve eski Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey, bir kütüphanede saldırıya uğradı.

Yerel bir kütüphaneyi ziyaret eden Franziska Giffey, bir adamın ağır bir cisimle vurması sonucu yaralandı.

Polisten yapılan açıklamada saldırganın yerel ekonomi bakanı ve SPD'nin üyesi olan Giffey'nin kafasına ve boynuna içinde sert bir cisim bulunan bir çantayla vurduğu belirtildi.

Hastaneye götürülen Giffey'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Berlin senatörü Franziska Giffey, sosyal medyada uzun bir paylaşım yaparak çalışmalarına devam edeceğini ancak siyasi olarak aktif olan kişilerin giderek daha fazla saldırılara maruz kalmasından endişe duyduğunu söyledi.

Saldırı, Almanya'da son dönemde siyasetçilere yönelik saldırıların artmasıyla ilgili endişelerin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Kısa bir süre önce de 4 Alman genç, Avrupa Parlamentosu'nun Sosyal Demokratlar üyesi Matthias Ecke'ye yönelik şiddetli bir saldırı gerçekleştirmiş ve Ecke ağır yaralanmıştı. Ecke Dresden'de SPD için yasa tasarısı posterleri asarken tekmelenmiş ve dövülmüştü.

Aşırı sağ ve radikal partilerle ilişkilendirilen kişilerin yaptığı bu saldırılar sadece Almanya'da değil son zamanlarda Belçika, İspanya ve İsveç'te de meydana geldi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in de dahil olduğu merkez sağ gruplar, aşırı sağın bu son saldırılarını kınayan bir mektubu imzalamayı reddetmişti. Mektup, Avrupa Parlamentosu'ndaki diğer gruplar tarafından imzalanmıştı.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu'ndaki Sol grup, Avrupa'da aşırı sağın yükselişinin temel halk ve özgürlüklere yönelik bir tehdit olduğunu duyurdu.