Alman ordusundan Türkçe afiş

haberglobal.com.tr
Dünya haberleri Almanya Türkiye Pasaport

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından savunma harcamalarını artırma kararı alan Almanya'da, ordu personel açığını kapatmak için farklı yöntemlere başvuruyor. Son olarak, Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerlere Türkçe afişler yerleştirildi, ''Donanmanın bir parçası ol'' dendi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından, Avrupa'da olası savaş senaryolarına karşı hazırlıklarını artıran Alman ordusu, bir yandan da personel açığını kapatmaya çalışıyor.

''DONANMAMIZIN BİR PARÇASI OL''

Hedefte hali hazırda 183 bin olan askeri personel sayısını 2031'e kadar 203 bine çıkarmak var.
Bu kapsamda Alman Silahlı Kuvvetleri'nin farklı kentlerde sokaklara yerleştirdiği afişler dikkat çekti.

Özellikle Türklerin yoğun olduğu bölgelere asılan afişlerde, Türkçe yazılan "Donanmamızın bir parçası ol" ifadesi dikkat çekiyor.

Alman ordusundan Türkçe afiş - Resim : 1

Afişte yer alan karekod, başvuru yapacak olanları Alman Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesine yönlendiriyor. Burada memur, pilot, büro personeli, yönetici, mühendis, deniz subayı gibi çok sayıda farklı pozisyon bulunuyor.

Almanya'da bir süredir personel eksikliğinin giderilmesi için Alman pasaportuna sahip olmayanların da askere alınması tartışılıyor. Savunma Bakanı Boris Pistorius, konunun titizlikle ele alındığını söylemişti.

ALMAN ORDUSU DİKEN ÜSTÜNDE

Kısa süre önce Alman Bild Gazetesi dikkat çeken bir haberi gündeme taşımış ve,  Alman ordusunun Rusya'dan gelebilecek olası tehditlere karşı, farklı senaryolara hazırlık yaptığını ortaya çıkarmıştı.

Hükümet ortağı Hür Demokrat Parti'den Milletvekili Marie-Agnes Strack- Zimmermann da,
"Putin Ukrayna'da başarılı olursa iştahı artar" diyerek Alman pasaportuna sahip olmayan askerlerin, orduda hizmet ederek bu pasaportu daha hızlı bir şekilde almalarının düşünülebileceğini söylemişti.