Alman askerleri terörist sanıp FBI'a ihbar ettiler

ABD Almanya
Alman askerleri terörist sanıp FBI'a ihbar ettiler

Der Spiegel dergisinin haberine göre, ABD'nin Arizona kentinde tatbikat yapan Alman askerler, tatbikat yaptıkları yerin yakınındaki hastaneye gidip, görevlilerce 'tuhaf' bulununca, terörist oldukları düşünülerek FBI'a ihbar edildiler

Almanya silahlı kuvvetleri Bundeswehr askerleri, Ocak ayında komutanlarıyla özel paraşüt eğitimi ve tatbikatı için ABD'nin Arizona eyaletine gittiler. Bu sırada iki Alman askerin koronavirüse yakalandığı endişesi taşıması üzerine hastaneye giderek Almanların orada tedavi olup olamadığını öğrenmek istediler. Ancak bu 'gizemli erkeklerin' ziyareti, hastane personelini alarma geçirdi. 

Hastane çalışanları, hastaneye düzenleyecekleri saldırı öncesinde keşif yapan teröristler olabileceğinden şüphelenerek FB'a haber verdi. Personeller, Alman askerlerin tuhaf davdandıklarını, sivil kıyafet giydiklerini ve  NATO askeri kimliğini göstermelerini istediklerinde geri çevirdikleri için şüphelerinin arttığını söyledi. 

Der Spiegel, hastane personelinin FBI'ı 'acil durum alarmı' ile aradıklarını yazdı. FBI yetkilileri daha sonra bilgi almak amacıyla Alman Büyükelçiliği ile temasa geçti. Ancak büyükelçilik, 'gizlilik' gerekçesiyle askeri tatbikatlar hakkında bilgi vermediklerini belirterek konu hakkında açıklamada bulunmadı. FBI'ın Almanya hükümeti ve bölgedeki askeri yetkililer ile gerçekleştirdiği çok sayıda telefon görüşmesinin ardından konunun çözüme kavuşturulduğu belirtildi.

Hastanenin Alman askerlerin varlığından haberi olmasa da, aslında yılın başlarında haftalarca süren paraşüt eğitimine katılmış, hatta tatbikattan bazı eğitim görüntüleri de paylaşmışlardı. 

Kaynak: Haber Global TV

Der Spiegel Almanya ABD Arizona FBI Bundeswehr