Aliyev'den Sırbistan'a ziyaret

Azerbaycan Sırbistan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüşen Aliyev, "Rolümüz büyüyecek ve dost ülkelerle sadece enerji alanında değil, tüm alanlarda iş birliği yapacağız." diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a resmi ziyarette bulundu. İlham Aliyev ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası iki lider açıklamalarda bulundu. Aliyev, ülkesinin zengin gaz kaynaklarına sahip olduğuna işaret ederek "rolümüz büyüyecek ve dost ülkelerle sadece enerji alanında değil, tüm alanlarda iş birliği yapacağız" dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic de Azerbaycan'ın sahip olduğu enerji kaynaklarına dikkat çekti.

İki ülke arasındaki enerji iş birliği yapılmasını ele aldıklarını ve ülkesinin enerji güvenliğini sağlamak için çözümler araştırdığını belirtti.

Vucic, ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev'in Avrupa'da çok popüler olduğunu da söyledi.

Aliyev, Karabağ zaferi ile işgalden kurtarılan topraklar hakkında da konuştu. Aliyev konuya ilişkin olarak "Kurtarılan topraklardaki tesisleri yeniden, küllerimizden yeniden doğarak inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Sırbistan