Aliyev, Şuşa'ya gitti! 30 yıllık aradan sonra yapılan festivale katıldı

Karabağ'ın incisi, Azerbaycan'ın kültür başkenti Şuşa'da tarihi bir an daha yaşandı. 30 yıllık aradan sonra Şuşa'da yeniden Harıbülbül Müzik Festivali düzenlendi.

Cıdır Ovası'nda Azerbaycan ezgileri yankılandı.

Festivalin açılışını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptı. Halkı tebrik eden Aliyev "birlik, dönüş ve onur bayramını kutluyoruz" dedi. 

Aliyev şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ülkemizin tarihinde önemli bir gün. Uzun aradan sonra Şuşa'da, her birimiz için kutsal olan Cıdır Ovası'nda Harıbülbül Festivali düzenleniyor. Bu günü 30 yıl sabırsızlıkla bekledik, 30 yıl vatan hasretiyle yaşadık. Halk birleşti, halk dayanışma gösterdi. Yumruk gibi birleşti ve bu zaferi Azerbaycan halkı kazandı. Bundan sonra her yıl Şuşa'da Harıbülbül Festivali düzenlenecek."

İlham Aliyev müjde de verdi. Aliyev, Şuşa'da bazı imar çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Onlardan biri kentin sembolü olan Yukarı Gövherağa camii. Aliyev "Yukarı Hövherağa Camii restore edildi ve yarın orada bayram namazı kılınacak." dedi.

Aliyevin konuşmasının ardından konser başladı. Azerbaycan türküleri Cıdır Ovası'nda yükseldi, Şuşa dağlarını inletti. Azerbaycanda yaşayan bütün etnik azınlıklar sahneye çıktı. Şarkılar söyleyip, folklor dansları sergilediler. Harıbülbül Festivali, Şuşa 1992 yılında işgal edilene kadar yer yılın Mayıs ayında düzenleniyordu. Azerbaycan, Şuşa'yı kurtardıktan sonra festival yeniden kente döndü. 2 gün sürecek festival, Haydar Aliyev Vakfı'nın organizatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

İlham Aliyev, Şuşa'da hızla devam eden imar çalışmalarını da inceledi. Eşi Mehriban, kızları Leyla ve Arzu Aliyeva ile birlikte Şuşa'da Yeni Cami'nin temelini attı. Caminin mimarisi Şuşa'nın kurtuluş günü olan 8 Kasım tarihi dolayısıyla 8 rakamı şeklinde olacak.

Aliyev, Ermenilerin şuşada tamamen yıktığı okulun da temelini attı.

Şuşanın turizm potansiyeli de artırılıyor.

Aliyev, Harıbülbül otelinin açılışına katıldı.

Şuşa'da gün, havai fişek gösterileriyle taçlandı.

Kaynak: Haber Global TV

Real Sociedad Atletico Madrid