Aliyev, Macron'a "dur" dedi

Dünya haberleri

Fransa için söz konusu Ermenistan olunca, desteğin sınırı yok. Bu, 2. Karabağ savaşında tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ermenistan'ı destekleyen tutumuna Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "dur" dedi.

Azerbaycan haklı davasını kazanıp Karabağ'a tarihi adaleti getirdi ama, Fransa'nın Ermenistan'ı koruyan tutumu değişmedi. Hatta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu kez Rusya'yı da hedef aldı.

Macron, Ermenistan ile Azerbaycan arasında çıkan çatışmaları, Kafkasya'yı istikrarsızlaştırma emeli güden Rusya'nın kışkırttığını söyledi. Macron'un bu çıkışla aslında, Ukrayna işgaliyle Rusya'nın zayıflamasından yararlanma gayretinden başka bir şey değil.

Siyasi İhtiraslarını dizginleyemeyen Macron, Ermenistan'a güvenerek Kafkasya'da etki alanı kazanmak istiyor ancak Azerbaycan buna "dur" dedi. Normalleşme müzakerelerinde Fransa'nın masada olmasını kabul etmeyecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada "bundan sonra Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi çalışmalarında Fransa'nın herhangi bir rol oynaması hiçbir şekilde mümkün değildir." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Fransa Azerbaycan Ermenistan