Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'dan 2 aydır haber alınamıyor!

Çin
Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'dan 2 aydır haber alınamıyor!

Dünyanın en büyük alışveriş sitesi Alibaba'nın kurucusu, Çinli milyarder iş insanı Jack Ma'nın kayıp olduğundan şüpheleniliyor

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olarak gösterilen ve Amazon'dan sonra dünyanın en büyük ikinci online alışveriş sitesi Alibaba'nın kurucusu olan Jack Ma'nın 2 aydır medyada görülmemesi söylentilere neden oldu.

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, geçtiğimiz yaz 9.6 milyar dolarlık Alibaba hissesini satmış, bu satışla birlikte Alibaba.com'da yüzde 4,8 oranında hissesi kalmıştı. Alibaba Group Holding kurucusu Jack Ma, geçtiğimiz yıl Eylül ayında emekli olup hayırişlerine adayacağını açıkladığından bu yana 9,6 milyar dolarlık Alibaba hissesi satmıştı. Bu satışla birlikte şirkette sahip olduğu hisse oranı yüzde 6.4'ten yüzde 4,8'e düşmüştü.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Jack Ma'nın Kasım ayından bu yana ortada görülmemesi, Ant Group'un halka arzı nedeniyle açılan soruşturmada ismi geçen iş insanından iki aydır ses çıkmaması tartışmalara neden oldu. Ma, kendi programı olan "Afrika İş Kahramanları" programının finalinde de yer almamıştı.

Alibaba, Jack Ma'nın programın finalinde takvim çatışması nedeniyle yer almadığını açıklamıştı.

Ma'nın en son 10 Ekim'de Tweet atmış olması da gazetenin dikkat çektiği unsurlar arasında yer aldı.

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, 59 milyar dolarlık serveti ile Çin'in en zengin girişimcisi olarak öne çıkıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

jack ma