AKSUNGUR SİHA komşuda panik yarattı!

HABER MERKEZİ
yunanistan SİHA

Yerli ve milli silahlı insansız hava aracı AKSUNGUR'un Ege açıklarında havalanması Yunanistan'da panik yarattı. Yunanistan radarları tarafından bölgede ilk kez tespit edilen Türk dronu için Yunan basını 'özel misafir' nitelemesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Türk savaş gemileri yurda dönerken yön değiştirdi. Çoban ve Kerpe Adası'nın güneyine doğru ilerleyen gemilere, gökyüzünde AKSUNGUR SİHA eşlik etti. 72 saat havada kalan Aksungur, Yunan ordusu tarafından fark edilince Girit'ten F-16'lar için kalkış emri verildi.

Gerçekleşen olay Yunan basınında büyük yankı uyandırdı. Yunan Kathimerini gazetesi, "Çoban Adası hadisesinin bilinmeyen arka planı: Türk savaş gemilerine eşlik eden drone" başlığıyla bir haber yayımladı.

Yunan F-16'larıyla Aksungur'un gökyüzünde karşı karşıya geldiği belirtilen haberde, gerilimin sona erdiği çarşamba günü AKSUNGUR SİHA'nın bölgeden ayrıldığı aktarılmaktadır.

Yunanistan, AKSUNGUR ile Eylül 2022'de ilk kez tanışmıştı. AKSUNGUR SİHA, Midilli ve Sakız Adaları'ndaki Yunan deniz üslerini havadan fotoğraflamış ve bu kareler Atina'da şok etkisi yaratmıştı.