Afganistan'da şiddetli deprem!

Afganistan'ın doğusundaki Paktika bölgesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde 920 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yaralı sayısının 610 olduğu ülkede ölü sayısının artması bekleniyor.

Afganistan'ın Paktika vilayetinde gece saatlerinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Yaşanan depremde en az 920 kişi hayatını kaybetti. 

Deprem Pakistan'la Afganistan arasındaki sınırda yaşandı. Depremin güçlü ve uzun olduğu belirtildi. Afganistan medyasındaki bilgilere 600'den fazla kişi de yaralandı.

Yetkililer ölü sayısının artacağını belirtti. 

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) depremin büyüklüğü önce 6,1 olarak açıklarken, daha sonra 5,9 olarak güncelledi.

 Afganistan ordusu bölgeye helikopterlerle yardım gönderdi. Bölgedeki yaralılar hastanelere taşınıyor. 

Afganistan ekonomisi ülke yönetiminin Taliban'a geçmesiyle daha da kötüleşti. Uluslararası yardımlar kesildi. Afganistan dışişlerinden her türlü yardımı kabul edeceklerine dair bir açıklama yapıldı. 

İRAN'DA DA DEPREM OLDU

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Hürmüzgan eyaletindeki Bender Lenge ilçesine bağlı Bender Makam köyü olan 5,2 büyüklüğündeki deprem, yerel saatle 01.39'da kaydedildi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA

Afganistan İran deprem