Afganistan'da öz babası 9 yaşındaki kız çocuğunu 55 yaşındaki adama sattı

Afganistan
Afganistan'da  öz babası 9 yaşındaki kız çocuğunu 55 yaşındaki adama sattı

Afganistan'da 9 yaşındaki bir kız çocuğunun, öz babası tarafından 55 yaşındaki bir adama 2 bin 200 dolar karşılığındaki nakit para ve koyun karşılığında satıldı. Baba birkaç ay önce de 12 yaşındaki kızını evlilik için satmış.

ABD’nin çekilmesinin ardından Taliban’ın kontrolü ele almasıyla birlikte, Afganistan'da her geçen gün maddi kriz büyüyor.

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN International’dan Anna Coren, Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından yaşanan insani krizi haber yaptı. Afganistan’a giden Coren, çaresiz ailelerin hayatta kalabilmek için genç kızlarını satmak zorunda kaldığını aktardı.

Habere göre, Badgis şehrinde yaşayan bir baba ailenin yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle 9 yaşındaki kızını 55 yaşındaki bir adama sattı.

CNN International tarafından paylaşılan görüntülerde, 9 yaşındaki Parwana isimli kızın, mutlu bir hayatı olduğu, arkadaşlarıyla oyunlar oynayarak günlerini geçirdiği görülürken, babası Abdul Malik’in ise 55 yaşındaki bir adama kızını 2 bin 200 dolara tekabül eden nakit para ve koyun karşılığı sattığı aktarıldı.

MAKYAJ BİLE YAPTI

Babası tarafından süslenmesi söylenen Parwana, daha sonra gözlerine ve dudaklarına makyaj yaparak, kendisini satın alacak kişi için hazırlandı.

Afganistan'da  öz babası 9 yaşındaki kız çocuğunu 55 yaşındaki adama sattı - Resim : 2

Mutlu ve neşeli bir kız olduğu görülen Parwana ve ailesinin dört yıldır Badgis şehrindeki bir Afgan mülteci kampında yaşadığı belirtilirken, ailenin insani yardım ve baba Abdul Malik’in çalıştığı gündelik işlerle geçindiği ve eve günde sadece birkaç dolar girdiği vurgulandı.

12 YAŞINDAKİ KIZINI DA SATMIŞ

Parwana’nın ailesi ise başka seçeneklerinin olmadığını belirtirken, baba Abdul Malik’in birkaç ay önce de 12 yaşındaki diğer kızını da sattığı ortaya çıktı.

 

Baba Abdul Malik, ailesini beslemek istiyorsa başka seçeneği olmadığını hissettiğini belirterek, “Sekiz aile üyesiyiz. Diğer aile üyelerini hayatta tutmak için satmak zorundayım" diye konuştu. Parwana'nın satışından elde edilen paranın aileyi birkaç ay ayakta tutacağını belirten Malik, sonra başka bir çözüm bulmak zorunda olduğunu söyledi.

Afganistan'da  öz babası 9 yaşındaki kız çocuğunu 55 yaşındaki adama sattı - Resim : 3

Parwana’yı satın alan Kurban isimli kişi ise, Abdul Malik’e 200 bin Afgani (yaklaşık 2 bin 200 dolar) ücreti, koyun, toprak ve nakit olarak ödedi. Kurban, satın almayı bir evlilik olarak görmediğini belirtirken, kendisinin bir karısı olduğunu ve Parwana’ya bakacağını söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Afganistan kız çocuğu