Kabil Havalimanı'na saldırı girişimi

Afganistan

Afganistan'da tahliye operasyonlarının sürdüğü Kabil Havalimanı'na bu sabah roketli saldırı girişimi düzenlendi. Fırlatılan tüm roketler hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de havalimanı yakınlarındaki en az 5 roket fırlatıldığı belirtiliyor. Hiçbiri hedefine ulaşamadı. Havalimanındaki ABD'ye ait  füzesavar kalkanı devreye girdi.

Havada infilak eden roketlerin parçaları, Kabil'in Selim Kervan mahallesine düştü. İlk bilgilere göre can kaybı ya da yaralı yok.

Saldırıyı DEAŞ üstlendi. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden'a konuyla ilgili bilgi verildi. Tahliye operasyonlarının etkilenmediği kaydedildi. 

Tahliyelerin sürdüğü Kabil Havalimanı yakınında roketli saldırı sonucu dün meydana gelen patlamada 4'ü çocuk, 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Havalimanına yakın bölgede 26 Ağustos Perşembe günü de 2 ayrı patlama meydana gelmişti.

Havalimanındaki terör saldırılarında çok sayıda sivil, Taliban mensubu ve ABD askeri ölmüştü. Ülkeden ayrılmak üzere olan ABD ordusu intihar saldırısıyla aynı gün havalimanı yakınlarında mühimmat imha işlemleri yapmış ve 4 büyük patlama sesi daha duyulmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Afganistan haberleri Kabil Havalimanı Afganistan roketli saldırı